В Сєвєродонецьку за минулу добу загинули 6 містян, 8 — поранені

В Сєвєродонецьку за минулу добу загинули 6 містян, 8 — поранені

В Сєвєродонецьку за минулу добу загинули 6 містян, 8 — поранені
. Луганщина 25 травня, фото: Telegram-канал Сергія Гайдая

У Сєвєродонецьку шестеро загиблих та щонайменше восьмеро поранених, більшість – поблизу бомбосховищ, місто тримає оборону. В ці хвилини, за підтримки артилерії, російські окупанти ведуть наступ на обласний центр. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він додав, що останніми днями, коли житловий масив Сєвєродонецька обстрілюють безперервно, дістатися до місця загибелі людини вкрай складно.

Гайдай зазначив, що російські військові б’ють по скупченню людей. "Так, вони знають, що на сєвєродонецькому "Азоті" облаштовані бомбосховища, і спрямовують снаряди саме туди. Вчора вони вбили там чотирьох місцевих жителів, ще трьох госпіталізовано. Також російській армії відомо, в яких школах є укриття — туди теж б’ють невипадково. Поблизу одного із навчальних закладів 24 травня поранено жінку. Цю інформацію окупант збирає, використовуючи безпілотники, а також надходять дані від навідників. Тож, будьте уважними — зрадники можуть бути серед вас. Нібито ховатись від обстрілів і отримувати разом з усіма гуманітарну допомогу, але при цьому допомогти ворогу", — наголосив Сергій Гайдай.

За словами очільника Луганщини, два чоловіки загинули у старих районах Сєвєродонецька, і ще чотирьох людей поранено, одній жінці довелося ампутувати ногу.

Голова ОВА додав, що кількість пошкодженого за учорашній день житла порахувати важко: зруйновані два будинки в Сєвєродонецьку, по чотири — в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три — у Золотому та Тошківці, по два — в Катеринівці та Нирковому, один — в Гірському.

Що відомо

  • Російські війська прострілюють трасу по, якій проводять евакуацію з Сєвєродонецька. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
  • У Лисичанську горить нафтопереробний завод
  • Без світла, зв’язку, води та газу — напівзруйнований Сєвєродонецьк став ціллю номер один для російської армії.
  • "Наша найбільша незручність – відсутність української інформації". Як живуть в окупованому Троїцькому на Луганщині
  • Зранку 24 травня російські окупаційні війська обстріляли у Сєвєродонецьку підприємство "Азот", на території якого облаштовані бомбосховища. Загинули п'ятеро людей.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок