На Черкащині засудили бойовика так званої "ЛНР"

На Черкащині засудили бойовика так званої "ЛНР"

На Черкащині засудили бойовика так званої "ЛНР"
. Колаж: Суспільне, фото СБУ у Черкаській області

На Черкащині за матеріалами СБУ до 15 років позбавлення волі засудили бойовика так званої "ЛНР". Про це Суспільному повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

У ході слідства встановили, що осуджений обстрілював позиції українських військових та брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Алчевськ, Золоте, Біле та ін. Луганської області.

"Слідчі СБУ отримали неспростовні докази причетності бойовика до збройного протистояння силам ЗСУ. Встановлено, що з 2020 року чоловік приєднався до терористичного угруповання. Він командував батальйоном «Першого мотострілкового взводу сьомої мотострілкової бригади третього мотострілкового батальйону четвертого ОМСБр другого армійського корпусу так званої Народної міліції «ЛНР». Під його керівництвом найманці чинили збройний супротив силам АТО/ООС", — пояснили в пресслужбі.

Суд визнав чоловіка винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3Створення терористичної групи чи терористичної організації Кримінального кодексу України та виніс вирок — 15 років позбавлення волі заочно з конфіскацією всього належного йому майна.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок