Переоблаштували офіс: харківські ІТ-фахівці переїхали до Черкас

Переоблаштували офіс: харківські ІТ-фахівці переїхали до Черкас

Переоблаштували офіс: харківські ІТ-фахівці переїхали до Черкас
. Суспільне: Черкаси

Одна з черкаських ІТ-компаній переоблаштувала кілька переговорних кімнат під кабінети для колег з інших регіонів. Тепер вони мають власний простір та користуються необхідною технікою, розповіла Суспільному її віцепрезидентка з операційних питань Тетяна Ковальова.

Першими "гостями" стали харківські ІТ-фахівці.

Харків’янин Олександр Любімов працює в офісі з колегами. Розповів, що вперше за два місяці мав можливість побачити їх наживо.

"Я був на західній Україні, бо я 21 лютого поїхав відпочивати в Буковель. Тому я був там, і ось моя команда облаштувалася тут, тому я приїхав до них – бути разом і продовжувати нашу спільну працю".

До Черкас переїхала третина фахівців з його ІТ-компаній, пояснив Павло Макаренко. Спершу працювали дистанційно, згодом їх запросили до офісу черкаські колеги.

"В Харкові ми будували офісну культуру, тобто нам важливо перебувати якийсь час офлайн з командою, ділитися думками. Ті члени команди, які зараз знайшли можливість приїхати в Черкаси, авжеж ми знайшли спосіб усіх зібрати", — пояснив чоловік.

Нині працюють над новими проєктами. Жодного клієнта за цей період не втратили, розповів Павло.

"ІТ-компанії дуже гнучкі, можуть по ходу підлаштовувати свою бізнес-модель і модель керування процесами із людьми хто в команді. Довелося трішки додати процесів пов’язаних з роботою і в цілому нічого не змінилося".

Харківські ІТішники переїхали до Черкас
Суспільне: Черкаси

Для харківських колег облаштували спеціальне місце. Тут працюють вже два тижні, розповіла віцепрезидентка з операційних питань черкаської ІТ-компанії, Тетяна Ковальова.

"Це була переговорна кімната. Зараз ми змінили трішки цільове направлення цієї кімнати, поставили дівчатам-хлопцям звичайні офісні столи, крісла, щоб їм було комфортно працювати".

Приймати на гостини колег з інших регіонів вирішили на другий місяць повномасштабного російського вторгнення. Спочатку, за словами Тетяни, розраховували, що це будуть індивідуальні підприємці, але згодом зрозуміли, що готові допомагати й цілим ІТ-компаніям.

"Ми розуміємо, що люди, які приїхали з інших міст, що у них там все було налаштоване. Зараз їхнє життя полетіло шкереберть і вони можуть не мати доступів до цієї інформації, до бенефітів, до того, що їм потрібно. І ми вирішили просто це їм дати".

За її словами, є запити від колег з інших регіонів, тож спробують допомогти усім охочим.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок