На Харківщині внаслідок російських обстрілів загинули 707 людей, з них 36 діти — поліція

На Харківщині внаслідок російських обстрілів загинули 707 людей, з них 36 діти — поліція

На Харківщині внаслідок російських обстрілів загинули 707 людей, з них 36 діти — поліція
. Ексгумація тіл загиблих у Малій Рогані під час окупації. 16 травня 2022 року. Фото: facebook.com/police.kharkov

Протягом 23 травня у поліції Харківщини зареєстрували інформацію про 22 смерті внаслідок війни. Люди загинули під час окупації, у більшості випадків про їхню смерть стало відомо після звільнення населених пунктів області.

Про це Суспільному розказав начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

"До нас надійшла інформація про загиблих в Ізюмі, ця інформація наразі не підтверджена. Також надходить інформація з територій, які були нещодавно звільнені, і є факти поховання, коли сусіди чи родичі поховали загиблого. Таких фактів багато в Малій Рогані, Вільхівці, Циркунах, Старому Салтові. Ми обліковуємо такі випадки, й людей, яких поховали, ми ексгумуємо та направляємо тіла на відповідні судово-медичні експертизи, щоб встановити причину смерті. Фактично люди загинули не в цю добу, яка наведена в статистиці, однак ми не можемо їх не включити у загальну статистику", — пояснив Сергій Болвінов.

У статистику 23 травня внесли інформацію про смерть 7 дітей.

"П'ятеро дітей загинули на звільнених територіях. Одна дитина загинула внаслідок артобстрілу на території Чугуївського району 25 лютого — це 10-річна дівчинка, вона зараз похована на тимчасово окупованій території, до поліції звернулася родичка й повідомила про цей факт, ми його зареєстрували. Також внесли інформацію про смерть 11-річного хлопчика, який ще в березні загинув під час повітряного бомбардування", — розказав Болвінов.

На 18:00 23 травня на Харківщині зареєстрували інформацію про 707 загиблих цивільних внаслідок війни, 36 з яких — діти, повідомив Болвінов.

Що відомо

Читайте також

Розстріляна автівка та вбиті люди: у Малій Рогані збирають докази злочинів РФ

На початок