Microsoft допоможе відбудувати цифрову індустрію України після війни та локалізує xBox

Microsoft допоможе відбудувати цифрову індустрію України після війни та локалізує xBox

Microsoft допоможе відбудувати цифрову індустрію України після війни та локалізує xBox
Microsoft стане "куратором" цифрової індустрії України в межах повоєнної відбудови. Unsplash

Компанія Microsoft погодилася стати "куратором" цифрової індустрії України в межах повоєнної відбудови.

Як повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, такої домовленості він досягнув на зустрічі з президентом Microsoft Бредом Смітом у Давосі 23 травня.

Крім того, під час переговорів Сміт і Федоров домовилися про те, що в Україні буде офіційно зареєстровано ігровий сервіс xBox, а в ньому також з’явиться українська мова.

Microsoft стала однією з перших компаній, які на початку березня призупинили продажі продуктів і послуг у Росії, а також відкрили безоплатне користування своїми хмарними сервісами для України до кінця 2022 року.

Загалом з початку вторгнення Росії компанія надала Україні допомогу на 242 мільйони доларів — це фінансові гранти, промокампанії, безоплатний доступ до продуктів та сервісів компанії та обладнання.

Зараз Microsoft допомагає Україні документувати воєнні злочини РФ.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Раніше в Microsoft виявили, що принаймні шість хакерських угруповань, пов’язаних із Росією, здійснили близько 237 операцій проти України станом на кінець квітня. При цьому інтенсивність кібероперацій співвідносилася з успіхом наземного наступу військ РФ.
  • Україна отримала дві перші нагороди Європейського форуму кібербезпеки CYBERSEC Award — за "героїчний спротив російській агресії" та "захист цифрових кордонів демократичного світу".
  • Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров посів перше місце у категорії Rulebreakers рейтингу Tech28, яке складає видання Politico.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 89. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок