На Волині судили росіянина, який планував диверсії на заході України

На Волині судили росіянина, який планував диверсії на заході України

На Волині судили росіянина, який планував диверсії на заході України
. Фото: управління Служби безпеки України у Волинській області

Російського диверсанта, якого в березні затримала контррозвідка в прикордонному районі Волині, позбавили волі на п'ять років. Про це повідомили в управління Служби безпеки області.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав чоловіка винним за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Як зазначили в СБУ, в березні цього року росіянин незаконно перетнув білорусько-український кордон та проник на територію Волині. Після цього планував потрапити у Львів та Тернопіль, "залягти там на дно" і чекати на подальші інструкції для проведення диверсій в західних областях України. Із собою чоловік мав зброю та вибухівку.

Попередньо під час досудового розслідування громадянин Росії свою вину у вчинених злочинах визнав повністю. Також він заявив про своє бажання бути внесеним у списки для обміну полонених.

Що відомо

  • 29 березня СБУ повідомила про затримання в прикордонному районі Волинської області громадянина РФ, який планував диверсії, а у 2014-2015 роках воював на боці терористів проти Збройних сил України поблизу Світлодарської дуги, м. Авдіївка, м. Ясинувата, м. Красний Лиман та був членом незаконного збройного формування "Восток" і бригади “Пятнашка”.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На початок