На Черкащині судитимуть чоловіка, який недопалком спричинив масштабну пожежу

На Черкащині судитимуть чоловіка, який недопалком спричинив масштабну пожежу

На Черкащині судитимуть чоловіка, який підпалив сухостій, що спричинило пожежу на площі близько 10 гектарів. Про це повідомили у пресслужбі Звенигородської окружної прокуратури.

За інформацією прокуратури, пожежа сталася у квітні 2022 року в одній із об'єднаних територіальних громад області. Ділянка, на якій вона виникла – сільськогосподарського призначення комунальної форми власності.

"Чоловік кинув недопалок на земельній ділянці із сухостоєм. Сталася пожежа. Вогонь знищив близько 10 гектарів сухої трави", – зазначили у прокуратурі.

Дії селянина кваліфікували за ч. 1 ст. 245 Кримінального кодексу України (знищення сухих дикоростучих трав, рослинності на землях сільськогосподарського призначення вогнем).

Йому загрожує штраф, Від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 91 800 гривень до 153 000 гривеньабо обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Що відомо

  • Як повідомила перша заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич, спалювання сухостою тепер карається як диверсія.
  • "Із березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності", — повідомила Констанкевич.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок