Два місяці без зарплати: коли чекати виплат працівникам Таврійського навчально-реабілітаційного центру Херсонщини

Два місяці без зарплати: коли чекати виплат працівникам Таврійського навчально-реабілітаційного центру Херсонщини

Два місяці без зарплати: коли чекати виплат працівникам Таврійського навчально-реабілітаційного центру Херсонщини
. Фото: Херсонці

На Херсонщині працівники Таврійського навчально-реабілітаційного центру два місяці не отримують заробітну плату.

Про це вони розповіли Суспільному.

"При цьому виконуємо в повному обсязі свої функціональні обов’язки (поводимо дистанційне навчання, приходимо на роботу , чергуємо у школі ). Нам кажуть що гроші з Києва надійшли, але так як херсонське казначейство не працює, то ці кошти були переведені спочатку на Кропивницький, зараз вже нам кажуть, що вони у Вінниці",- розказали працівники.

Суспільне звернулось за кометарем до голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка.

"З середини квітня у нас була затримка по заробітній платі всім категоріям бюджетних організацій (фінансувалися за рахунок держави або за рахунок місцевих бюджетів). Через окупацію Херсонської області казначейство мало виїхати в інше місце. Але база даних цих підприємств під час переїзду була втрачена. На сьогоднішній день вона відновлена. З минулого четверга, 20 травня, почалася виплата заробітної плати. І буде продовжено протягом наступного тижня. Сьогодні вирішується питання, що всі підприємства, які фінансували за рахунок обласного бюджету, будуть фінансувати після рішення оновлення електронних ключів. Будемо сподіватися, що заборгованість за квітень-травень буде виплачена", - пояснив чиновник.

Як розповів Олександр Самойленко, на сьогодні 130 закладів Херсонщини підпорядковані обласній раді.

"Є ті, що не працюють, є ті, що частково, а є ті, що функціонують повністю. Працівникам, які у простої, нараховують 2/3 зарплатні, тим, хто працює, зарплату та всі надбавки, - сказав голова обласної ради. Позиція Міністерства фінансів та Головного казначейства: забезпечити умови роботи системи виплат працівникам закладів. Цю проблему знає Міністр Марченко. Я особисто з ним спілкувався, з головою Комітету Верховної ради України з питань бюджету. Усі в курсі, доносять до Президента України. Думаю, усе це буде зроблено найближчим часом," - сказав голова Херсонської обласної ради.

Що відомо:

  • На території тимчасово окупованої Херсонської області люди отримали соціальні виплати за лютий, березень, квітень та частково за травень. Обласна військова адміністрація працює над розв'язання цих питань, повідомив голова ОВА Геннадій Лагута.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок