У масках та з автоматами: до мера Білгорода-Дністровського приїхали представники ДБР

У масках та з автоматами: до мера Білгорода-Дністровського приїхали представники ДБР

Ексклюзивно
У масках та з автоматами: до мера Білгорода-Дністровського приїхали представники ДБР
. Facebook // Віталій Граждан

20 травня 2022 року до міського голови Білгорода-Дністровського Віталія Граждана приїхали представники Державного бюро розслідувань. Деталі зустрічі мер розповів кореспондентці Суспільного.

За словами Віталія Граждана, він прокинувся від дзвінка у двері. На порозі побачив чоловіків у масках та з автоматами.

"Говорять: "Відчиніть двері". Я кажу, що зараз я не знаю хто ви, зараз покличемо хоча б щоб були свідки. Зараз ще підкинете мені щось, я що знаю навіщо, ви приїхали, нехай хоч бачать, якщо ви обшук зібралися проводити", – зазначив мер Білгорода-Дністровського.

Віталій Граждан просив представників ДБР показати рішення суду, але як він зазначив, розслідувачі не мали при собі жодних юридичних паперів. Вони запропонували чоловіку "поговорити" та перевірити, чи має він проукраїнські настрої.

"Дитина злякалась і дружина. Потрібно було подивитися спочатку, які у нас настрої й що ми з початку війни зробили для військових, а потім приходити до мене додому і дитину лякати. Я сказав: "Ось дружина, беріть та їдь дивитися, шукайте стрічки, прапори червоні. Знайшли тільки марки з кораблем", – додав Віталій Граждан.

Версія Державного бюро розслідувань

У пресслужбі ДБР зазначили, що співробітники бюро приїхали до мера Білгорода-Дністровського аби вручити йому повістку та викликати на допит до слідчого в рамках кримінального провадження по держзраді.

"Він, як мер – людина, яка може бути корисна для слідства в плані інформації, навіть не свідок", – додали у пресслужбі ДБР.

За словами Віталія Граждана, причетним до "допитів" від ДБР може бути голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко.

"А взагалі мені якось там неофіційно сказали, що мене Григорій Мельниченко замовив. Поїхав, домовився в Одесі, щоб мене "пресанули", – додав мер Білгорода-Дністровського.

На питання щодо звинувачень голова Білгород-Дністровської районної ради відповів, що вперше чує про справу.

Читайте також

  • Вранці 7 травня до помешкання міського голови Рені на Одещині Ігоря Плєхова приїхали представники Нацполіції. Йому вручили витяг з реєстру досудових розслідувань за статтею – державна зрада
  • Готували диверсії, протести та заколоти на 2 травня. На Одещині працівники ДБР затримали 12 підозрюваних
  • Три тисячі доларів за уникнення служби. На Одещині викрили канал переправлення призовників

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок