"Абсолютної безпеки немає". Синєгубов про ситуацію у Харкові

"Абсолютної безпеки немає". Синєгубов про ситуацію у Харкові

"Абсолютної безпеки немає". Синєгубов про ситуацію у Харкові
. Харків, Салтівка, квітень 2022 року. Фото: В'ячеслав Мавричев/Суспільне

Озброєння, яким російські військові обстрілюють Харків, можуть добивати до міста навіть з території РФ, тому говорити, що у Харкові безпечно, не можна.

Про це 20 травня Суспільному сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Вчора, позавчора, сьогодні вночі ми мали досить активні обстріли житлових мікрорайонів. По всьому Харкову можемо говорити про умовну безпеку, абсолютної безпеки немає. Ті пускові установки, які використовують окупанти, це РСЗВ "Ураган" та "Смерч", дотягуються навіть з території РФ, тому говорити, що безпечно у місті, не можна", — сказав голова ОВА.

Також Синєгубов нагадав, що у Харкові були випадки дистанційного мінування, й вкотре наголосив, що не можна відвідувати Лісопарк, Саржин яр та інші парки, які обстрілювалися, через небезпеку вибухів.

За його словами, бої йдуть на північ та північний схід від Харкова.

"У нас постійно йдуть бойові зіткнення з окупантами, оскільки ЗСУ намагаються звільнити території, а росіяни добровільно звідси не виходять і не підуть. Вони зараз зосередили на тому, щоб захистити свої позиції, тому у нас йдуть бої на півночі і на північно-східному напрямку", — сказав Синєгубов.

Що відомо

  • У Клінічній лікарні на залізничному транспорті №1 у Харкові вибито вікна внаслідок обстрілу території поблизу закладу вночі 20 травня.
  • Вранці 20 травня спалахнула пожежа у гаражах зооветакадемії внаслідок обстрілів РФ, згоріли 4 машини.
  • У Міноборони повідомили, що 20 травня росіяни обстріляли район села Дементіївка Дергачівської громади, яке нещодавно звільнили від окупантів.
  • Протягом 19 травня окупанти із реактивних систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" та "Град" обстріляли Київський та Салтівський райони Харкова, а також Олексіївку. Пошкоджено котельню, яка забезпечувала теплом низку медзакладів.
На початок