Ексдиректора департаменту Харківської ОДА засудили до 7 років ув'язнення

Ексдиректора департаменту Харківської ОДА засудили до 7 років ув'язнення

Ексдиректора департаменту Харківської ОДА засудили до 7 років ув'язнення
. НАБУ

Ексдиректора Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрія Винниченка визнали винним у замаху на шахрайство та замаху на підбурювання до надання хабаря.

Колегія Вищого антикорупційного суду України у складі Ігоря Строгого, Лесі Федорак та Віктора Маслова винесла вирок 19 травня. Його оголошення транслювалося онлайн на порталі "Судової влади" в YouTube.

"Ексдиректора Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Андрія Винниченка визнали винним у закінченому замаху на шахрайство та закінченому замаху на підбурювання до надання хабаря... Суд також позбавив чиновника 6 рангу державного службовця і заборонив йому обіймати посади на держслужбі на 3 роки після відбуття покарання", — передає громадська організація "Центр протидії корупції".

За версією обвинувачення, Винниченко, який до державної служби понад 10 років пропрацював в компанії "Харківобленерго", отримав 1,32 млн від ТОВ "Континент" за нібито підключення електроустановок до мереж "Харківобленерго" (2,2 тис. грн за кожен кіловат). Кошти нібито мали передаватися керівництву Харківобленерго, але насправді наміру їх передавати чиновник не мав.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений протягом місяця.

Що відомо

  • Департамент капітального будівництва Харківської ОДА очолює Андрій Винниченко, він був призначений на посаду 23 липня 2020, до цього керував управлінням паливно-енергетичного комплексу.
  • Посадовця затримали вночі 3 серпня 2020 року після обшуків за його нинішнім місцем роботи — у Департаменті капітального будівництва та колишніми місцями роботи — в управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА та в офісі АТ "Харківобленерго".
  • За інформацією НАБУ, Винниченко обіцяв допомогти підприємцю під'єднати електроустаткування компанії до мережі. За кожен кіловат просив 2,2 тисячі гривень.
  • 6 серпня директору Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА повідомили про підозру у спробі шахрайства та пропозиції хабаря. Суд взяв підозрюваного під варту з можливістю виходу під заставу у 630,6 тисяч гривень.
  • Кучер повідомив Суспільному, що планує звільнити підозрюваного у шахрайстві та хабарництві директора департамента ОДА. За словами очільника ХОДА, зараз він цього не може зробити, оскільки Винниченко перебуває на лікарняному.
На початок