Для всіх, хто потребує: у медзакладі на Черкащині безплатно видають ліки

Для всіх, хто потребує: у медзакладі на Черкащині безплатно видають ліки

Для всіх, хто потребує: у медзакладі на Черкащині безплатно видають ліки
. Суспільне Черкаси

У Канівському центрі первинної медико-санітарної допомоги безплатно надають ліки. Медикаменти заклад отримує завдяки гуманітарній допомозі з-за кордону, розповіла Суспільному директорка закладу Наталія Горьова.

Скористатися цією послугою можуть не лише внутрішньо переміщені люди, а й ті, у кого є рецепт від лікаря.

У центрі первинної медико-санітарної допомоги, що у Каневі, з перших днів війни розпочали безплатно видавати ліки, розповіла медсестра Олеся Коріновська. Тоді, з її слів, це допомогло людям знайти ті препарати, яких не було в аптеках:

"Всі медпрепарати, які потрібно, у нас є: і для діток, і для дорослих. Є у нас рідкісні гормональні препарати, від тиску та інше. З початку повномасштабної війни у всіх почалися фінансові проблеми, почались проблеми з медикаментами. Так що ця гуманітарна допомога зберегла й фінанси людям".

канів
Суспільне Черкаси

Аби зменшити навантаження на сімейних лікарів, визначили окремий кабінет. Розбирає ліки та сортує лікарка-інтерн Антоніна Лук’янова. Вона розповіла, що для зручності створили електронну таблицю з наявними препаратами.

"Таблиця редагується щодня. Відповідно до рецептів, до назначень лікарів ми видаємо ліки. І кожного дня, по закінченню робочого дня, таблиця редагується і наступного ранку лікарі бачать наявність ліків".

Уперше користується послугою такого кабінету канівчанин Олександр Мануйлов. Чоловік сказав, що прийшов отримати безплатні ліки від серця, які порекомендував терапевт.

"У мене був інфаркт, іноді бувають прояви такі. Терапевтка сказала, що є щось в гуманітарці. Хоч я і працюю, але грошей не вистачає".

канів
Суспільне Черкаси

Як пояснила медична сестра Людмила Шамшура, працюють у кабінеті позмінно.

"Сьогодні близько 20 людей отримали. Ми їх обов’язково записуємо до себе в журнал, ведемо такий облік: що саме лікар назначив, кількість препарату".

канів
Суспільне Черкаси

Допомогу отримують декілька разів на місяць, розповіла директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Горьова:

"Нам дуже допомагає місто Фірзен (Німеччина). Знову ж таки, є у нас міста побратими, є у нас небайдужі люди. Кожний лікар, якщо до нього звертається пацієнт з чимось таким рідкісним, чого немає, записує і конкретно замовляє для гуманітарки".

канів
Суспільне Черкаси

Повне відео

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок