Колаборантський режим у Херсоні лише підкреслює провал цілей РФ в Україні - розвідка Британії

Колаборантський режим у Херсоні лише підкреслює провал цілей РФ в Україні - розвідка Британії

Колаборантський режим у Херсоні лише підкреслює провал цілей РФ в Україні - розвідка Британії
. Суспільне Херсон

Встановлена військово-цивільна адміністрація оголосила, що попросить Росію включити цей регіон до складу РФ. У розвідувальному огляді Міноборони Британії йдеться про те, що центральна частина початкового плану вторгнення Росії з великою ймовірністю включала використання фальсифікованих референдумів для того, щоб взяти території України під свій контроль.

"Той факт, що Росія досягла успіху лише у встановленні проросійського місцевого керівництва у Херсоні підкреслює провал вторгнення Росії у досягненні прогресу в напрямку її політичних цілей в Україні," - йдеться в огляді.

У розвідці додають: якщо Росія і зможе організувати референдум у Херсоні, то майже напевно підтасує результати для демонстрації того, що більшість хоче відокремлення від України.

"Жителі Херсонського регіону швидше за все продовжать демонструвати їх опозицію російській окупації", – пише розвідка Британії.

Що відомо:

  • 24 лютого війська РФ перетнули кордон України і розпочали масштабне вторгнення. На Херсонщині кілька днів йшли бої. 1 березня війська окупантів зайшли в Херсон.
  • Російські військові та їхні посіпаки намагаються створити систему обласних департаментів, використовуючи приміщення та ресурси комунальних підприємств Херсонської обласної ради.
  • 25 квітня у Херсоні російські військові захопили будівлю міської ради. 26 квітня під час наради вони представили свою владу. Головою обласної адміністрації призначили Володимира Сальдо, очільником міської адміністрації - Олександра Кобця.

Читайте також

  • Росіяни заявляють, що на Херсонщині назавжди. Жителі регіону переконані - цього не станеться
  • "Не змогли організувати". Херсонський політолог розповів чому колаборанти у Херсоні розганяють фейк про "референдум"

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок