Громадський транспорт Харкова частково відновить роботу 16 травня

Громадський транспорт Харкова частково відновить роботу 16 травня

Громадський транспорт Харкова частково відновить роботу 16 травня
.

У Харкові 16 травня відновлять роботу чотири трамвайні, вісім тролейбусних та 25 автобусних маршрутів.

Про це 13 травня повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

"Ми запустимо 4 трамвайних маршрути та 8 тролейбусних. Паралельно ми будемо відновлювати електролінії та тягові підстанції і з часом збільшимо кількість маршрутів. Також ми запустимо 25 автобусних маршрутів", — повідомив Терехов.

Схему роботу наземного транспорту опублікують у суботу, 14 травня. На зупинках розмістять розклад роботи транспорту. Трамваї, тролейбуси та автобуси працюватимуть з 7:00 до 19:00. Перші два тижні проїзд комунальним транспортом буде безкоштовним.

Що відомо

  • Внаслідок російського вторгнення та обстрілів Харкова у місті знищені понад 50% трамваїв та 35 км ліній електропередач, заявив Харківський міський голова Ігор Терехов. За даними міськради, також пошкоджені тягові підстанції, автобуси, тролейбуси, депо.
  • Метро Харкова з 24 лютого працює в режимі укриття. За словами Терехова, після того, як метро припинить працювати в режимі укриття, потрібно буде щонайменше два місяці для відновлення його роботи. У мерії також повідомляли, що Салтівська лінія запрацює пізніше за інші гілки підземки.
  • Харківська міська влада також має свої плани щодо трамвайного руху у Харкові. На вулиці Весніна, де демонтували трамвайну лінію, планують запустити електробуси.
На початок