Буревій на Сумщині залишив без світла понад 24,5 тисячі людей

Буревій на Сумщині залишив без світла понад 24,5 тисячі людей

Доповнено
Буревій на Сумщині залишив без світла понад 24,5 тисячі людей
. Фото: Facebook Глухівська міська рада

Через буревій, що стався 12 травня, без світла залишилися 24 599 споживачів у 151 населеному пункті Сумщини. У 10 населених пунктах світла немає частково. Негода пошкодила електромережі у Шосткинському, Конотопському та Роменському районах.

За інформацією Сумської ОВА, 13 травня станом на 7.30 знеструмленим залишався Шосткинський РЕМ (4610 споживачів). Не було світла і у дільницях, які йому підпорядковуються: Ямпільська – 4868 споживачів, Глухівська – 5719, Середино-Будська – 5000.

У Конотопському РЕМ без світла залишилися 2756 споживачів. У Кролевецькій дільниці – 51, Білопільській – 638, Великописарівській – 187.

Знеструмлено Роменський РЕМ – 631 споживачів. У Недригайлівській дільниці без світла були 139 споживачів. Всього у Сумській області було відключено 88 повітряних ліній електропередач (ПЛ 6-10 кВ), у тому числі 1 частково.

Станом на 12.00, за інформацією Сумської ОВА, частину вже полагодили.

За інформацією "Сумиобленерго", станом на 14.00 постачання електроенергії відновили у 40 населених пунктах області. Тобто, без світла залишаються ще 111 населених пунктів.

За словами міського голови Шостки Миколи Ноги, у громаді пошкоджені 5 багатоповерхівок та близько двох десятків приватних будинків. 13 травня розпочали відновлювальні роботи над басейном.

"Два дитячих садки у селищі Вороніж, так дахи пошкоджені, пошкоджені будинки у Тімоновці, Клишках, у багатьох населених пунктах. Сьогодні створена комісія, яка займається вивченням ситуації, кому з чим допомагати. Матеріалів дуже мало, будемо шукати таку можливість", – сказав у коментарі Суспільному голова Шосткинської громади Микола Нога.

В першу чергу намагатимуться відремонтувати покрівлі, аби вода не залила будинки.

У Глухівській громаді, за словами голови Надії Вайло, найбільш пошкоджене приміщення школи №2, де зірвано дах над їдальнею та актовим залом, шифером вибито вікна.

"Десь 300 чи більше листів треба шиферу і так пошкоджено. По іншим комунальним закладам є пошкодження, але незначні. Дуже багато повалено дерев. Є пошкоджені приватні будинки, тому зараз працює комісія, люди звертаються", – сказала Надія Вайло, голова Глухівської громади.

Що відомо

  • Близько 21.00 12 травня на Сумщині розпочався буревій. Через негоду у Шостці на будівлі басейну зірвало дах, на вулицях з корінням повиривало дерева, є пошкоджені будівлі.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок