Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 79-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 79-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 79-й
. Фото: Суспільне Запоріжжя

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сімдесят дев'яту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

20:30. 15 співробітників поліції Мелітополя стали зрадниками та пішли на службу до окупантів у фейкову “народну міліцію”. Вони "патрулюють" місто на викрадених автівках – Запорізька ОВА.

16:30. У Бердянську окупанти вмикають звуковий сигнал тривоги. Одночасно наказують місцевим мешканцям зачиняти вікна, двері та не залишати домівок. Так росіяни намагаються переконати бердянців, ніби-то ЗСУ планують застосувати в місті хімічну зброю. Про це повідомляють в офіційному Телеграм-каналі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

15:10. Внаслідок обстрілів російськими військовими міста Гуляйполе 12 травня, попередньо травмовані троє людей. Про це повідомили в Нацполіції Запорізької області.

10:30. 13 травня 2022 року з 10:00 до 15:00 працюватиме зелений гуманітарний коридор для людей, яким потрібно виїхати на тимчасово окуповані території в районі м. Василівка – Запорізька ОВА.

10:15. Внаслідок ракетного удару по Запоріжжю, якого російські військові завдали 12 травня, рятувальники ліквідували горіння двох осередків сухої трави на о. Хортиця на загальній площі близько 500 кв. м.

За фактом ракетного удару правоохоронці розпочали кримінальне провадження, повідомили в Офісі Генпрокурора.

10:00. Відновив роботу кол-центр для тих, хто хоче виїхати з Енергодара або повернутися в місто, за умови оголошення зелених коридорів, повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Телефони для реєстрації: 0964798409, 0 (67) 613 00 18 з 10.00 до 15.00.

09:20. Командиру 55-ї артбригади “Запорізька Січ”, полковнику Роману Качуру за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності присвоєно звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”, повідомили в Запорізькій ОВА.

08:10. Протягом минулої доби Силами оборони на Запорізькому напрямку було знищено: три САУ "Гвоздика", дві бойові броньовані машини, сім одиниць автомобільної техніки, один БПЛА, чотири автомобільних паливозаправники, живої сили противника — 31 особу (48 поранено).

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 78-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок