В окупованій Борівській громаді експоліцейські перейшли на бік Росії — селищна рада

В окупованій Борівській громаді експоліцейські перейшли на бік Росії — селищна рада

В окупованій Борівській громаді експоліцейські перейшли на бік Росії — селищна рада
. Наслідки обстрілів РФ у Борівській громаді на Харківщині. Квітень 2022 рік. Фото: t.me/borova_gromada

У тимчасово окупованій Борівській громаді Харківської області деякі колишні працівники поліції перейшли на бік російської армії.

Про це повідомила Борівська селищна рада.

"Керує громадою російська військова комендатура та поліцаї з числа місцевих колаборантів. Є інформація, що деякі колишні співробітники поліції перейшли на бік окупантів. Ці особи вже звільнені з посад в Національній поліції України і щодо них відкриті кримінальні справи. Погодились вони співпрацювати за власним бажанням чи під примусом і тортурами, з’ясує слідство", — йдеться в повідомленні.

У селищній раді повідомили, що на території громади спостерігається велика кількість російських військових і техніки. За даними аеророзвідки, найбільше їх зосереджено в Ізюмському, Дружелюбівці, Чернещині, Підвисокому, Пісках-Радьківських, Ольгівці, а також в лісах і лісопосадках. У Гороховатці та Бахтині спостерігається активний рух техніки, із деяких населених пунктів працює артилерія РФ. З Першотравневого і Дружелюбівки частина окупантів вийшла.

"Також знову повідомляється про велику кількість російських військових та їхньої техніки у Боровій та Богуславці. Одні з них знаходяться безпосередньо у населених пунктах, інші проходять транзитом в напрямку Донбасу, частина потім повертається через Борову на Куп’янськ з пошкодженою технікою", — повідомляє селищна рада.

У Першотравневому та Чернещині відновили електропостачання, однак значна частина громади досі залишається без світла. Також відсутні мобільний зв'язок та інтернет.

Що відомо

  • 16 квітня стало відомо, що російська армія контролює всю територію Борівської громади у Харківській області. Виїхати за межі тимчасово окупованих населених пунктів можливості немає.
  • Через тимчасово окуповану росіянами Борівську громаду транзитом проходить велика кількість військової техніки та солдатів РФ. Війська країни-агресора присутні в усіх населених пунктах громади.
  • Жителів громади закликають не відвідувати ліси, в яких можуть бути міни та розтяжки.
На початок