У Запоріжжі попрощалися із 22-річним захисником

У Запоріжжі попрощалися із 22-річним захисником

У Запоріжжі попрощалися із 22-річним захисником
. Фото: Суспільне Запоріжжя

10 травня у Запоріжжі попрощалися з командиром третього десантно-штурмового взводу першої десантно-штурмової роти військової частини А1493 лейтенантом Дмитром Батраком.

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного, які відвідали прощання.

Дмитро Батрак загинув 6 травня, відбиваючи атаку ворогів, які намагалися захопити село Малинівку, поблизу міста Гуляйполе у Пологівському районі.

У Запоріжжі попрощалися із 22-річним військовим, який захищав село Малинівка
Храм Преображення Господнього ПЦУ. Фото: Суспільне Запоріжжя

Траурна панахида відбулась у храмі Преображення Господнього Православної Церкви України, що у Хортицькому районі. Вшанувати пам’ять захисника прийшли рідні, військові побратими, друзі, однокласники й вчителі навчально-виховного комплексу “Запорозька Січ” та обласного ліцею з посиленою військово-спортивною підготовкою “Захисник”, де навчався Дмитро Батрак.

У Запоріжжі попрощалися із 22-річним військовим, який захищав село Малинівка
Тетяна Туріянська. Фото: Суспільне Запоріжжя

"Всі його любили, тому що це — світла дитина, дуже добра, на яку можна було покластися у будь-якому класі. Тому що, якщо він давав своє слово, то він тримав його. І, мабуть, якби таких як Діма, було багато, то, мабуть, війна вже закінчилася. Дуже боляче, що його немає", — сказала класна керівниця Дмитра Тетяна Туріянська.

"Був справжній спортсмен, спортсмен з українського рукопашу “Спас”. Це — повноконтактний вид бойового мистецтва, де треба характер, наполегливість. Він завжди був відмінником навчання. Тобто, у нього риси такі, протилежні. Він — дуже спокійний і м’який, але на спортивній арені — боєць", — зазначив тренер з рукопашу "Спас" навчально-виховного комплексу "Запорозька Січ" Олександр Грицай.

По завершенні 9 класів Дмитро Батрак вступив до Запорізького ліцею “Захисник” із посиленою військово-спортивною підготовкою. Мріяв присвятити себе військовій справі. Його дід Віктор Батрак тоді служив на сході України, в зоні проведення Антитерористичної операції.

У Запоріжжі попрощалися із 22-річним захисником
Руслан Кулька. Фото: Суспільне Запоріжжя

"Він вступив до ліцею у 2015 році. З ним я познайомився, як тільки повернувся з АТО. Одразу хлопець привернув до себе увагу відповідальним ставленням до навчання, до спорту. Був чемпіоном України зі спортивних багатоборств, із боїв без правил. Мріяв вступити до Академії сухопутних військ, десантно-штурмового факультету, що й зробив", — розповів начальник ліцею "Захисник" Руслан Кулька.

Одеську Академію сухопутних військ Дмитро закінчив торік, також із відмінними показниками. А пів року потому, коли на Україну напала російська армія, фаховий військовий із перших днів був на передовій, розповів про онука Віктор Батрак:

"Сьогодні будемо ховати мого найулюбленішого онука. З перших днів він був у Сумах. Телефонував, ледве не прощався з нами, казав: "Дуже важка ситуація". Потім опинився у Запорізькій області. Тут і загинув. П’ятого травня у нього був день народження, а шостого він загинув".

У Запоріжжі попрощалися із 22-річним військовим, який захищав село Малинівка
Фото: Суспільне Запоріжжя

Лейтенанта Дмитра Батрака з військовими почестями поховали на запорізькому цвинтарі Святого Миколая. У нього залишилися мати, молодша сестра та наречена.

Читайте також: У Маріуполі загинув боєць "Азову" із Запоріжжя

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок