Як дефіцит пального впливає на громадські перевезення в Луцькій громаді

Як дефіцит пального впливає на громадські перевезення в Луцькій громаді

Через дефіцит пального у жителів Луцької громади можуть виникати незручності з доїздом на міських і приміських маршрутах у вечірні години через потребу водіїв заправити автобуси.

Про це в програмі "Тема дня" в ефірі "Українського радіо. Луцьк" розповів начальник відділу транспорту Луцькради Віктор Главічка.

6 травня на маршрути у Луцькій громаді сьогодні виїхали 90 автобусів, – розповів у коментарі Суспільному Віктор Главічка. Говорить: в разі критичної ситуації розглядатимуть питання про збільшення кількості тролейбусів на маршрутах.

З його слів, автобуси курсують в основному до 21:00. "Це якраз пов'язано з тими проблемами, що стосуються заправки дизпаливом автобусів, що мусять водії з'їжджати десь і заправити ці автобуси. Але ситуація контрольована, немає таких зривів, щоб суто через дизпаливо", – розповів посадовець в ефірі "Українського радіо. Луцьк".

Зі слів Віктора Главічки, проблеми з заправкою дизелем автобусів є, однак, що стосується перевезення пасажирів, то перевізники мають домовленості з мережами АЗС.

"Є окремі обмеження, що стосуються кількості, але заправляють автобуси, а це на Богдан в середньому 40-50 літрів ДП, а на великі автобуси в межах 80 літрів", – розповів начальник відділу транспорту міської ради.

Посадовець додав: вартість пального серйозно змінилася в порівнянні з довоєнним часом, однак питання здорожчання вартості проїзду наразі не розглядається.

Що відомо

  • Власників автомобілів на Волині просять відповідально ставитися до використання пального, більше користуватися громадським транспортом і за можливості утриматися від поїздок автомобілем. З таким проханням звернувся до волинян голова обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На початок