Випускний у Черкасах: коли та як відбудеться

Випускний у Черкасах: коли та як відбудеться

Як у черкаських школах відбудеться випускний, розповіла начальниця управління освіти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Тетяна Ткаченко.

Навчальний 2021-2022 рік черкаські школярі закінчуватимуть дистанційно, пояснила посадовиця. Завершиться він 27 травня.

"Ніяких масштабних заходів у обласному центрі проводити не планують. Четверті класи цьогоріч отримають свідоцтва про закінчення початкової школи, адже вони саме закінчили навчатися за програмою «Нової  української школи»", – розповіла Тетяна Ткаченко.

Випускний вечір у тих, хто завершує навчання в закладах середньої освіти відбудеться 4 червня.

"Зараз ми спілкуємося з випускниками, вчителями та батьками щодо того, як нам його провести, щоб діти запам’ятали цей важливий момент у своєму житті. Кожна школа буде організовувати його по-своєму, ніяких колективних зборів не планують. Можливо, проведуть якусь акцію, запишуть відеозвернення тощо. Ми опитали заступників директорів шкіл з виховної роботи. Вони контактували з дітьми і з’ясували, що у випускників немає бажання святкувати у ресторанах, як раніше", – пояснила фахівчиня.

Що відомо

  • У 2022 році у Черкасах понад 1 500 випускників, із них 63 випускники-переселенці, пояснила Тетяна Ткаченко.
  • Через початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, із 28 лютого по 13 березня освітній процес у дитячих садочках призупинили, а дітей відправили на канікули.
  • Із 16 березня черкаські школи повернулися до навчання. За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, заняття нині відбуваються дистанційно. До них можуть долучитись евакуйовані школярі.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок