У Полтаві волонтери допомагають медикам та літнім людям

У Полтаві волонтери допомагають медикам та літнім людям

У Полтаві волонтери допомагають медикам та літнім людям
. UA: Полтава

Інформують про коронавірус, збирають гроші та закуповують засоби захисту для лікарень полтавські благодійники.

Третій тиждень в обласному центрі діє "Полтавська волонтерська група". Її заснували місцеві підприємці, волонтери та представники громадської організації.

Волонтерка "Полтавської волонтерської групи" Ірина Бесарабова говорить: "Ця ідея була результатом відгуку на ситуацію, яка виникла, достатньо швидка реакція на те, що у Полтаві й області теж є загроза епідемії".

У Полтаві волонтери допомагають медикам та літнім людям
У Полтаві волонтери допомагають медикам та літнім людям. Суспільне Полтава

Серед засновників групи – благодійні та громадські організації Полтави.

Ірина Бесарабова, волонтерка «Полтавської волонтерської групи»
Ірина Бесарабова, волонтерка «Полтавської волонтерської групи». Суспільне Полтава

Волонтерка "Полтавської волонтерської групи" Ірина Бесарабова говорить: "Почали закупляти обладнання, потім зрозуміли, що потрібні засоби захисту для лікарів. Гроші, насправді, вкладали бізнесмени різними шляхами. Хтось через благодійний фонд, через волонтерську групу, хтось безпосередньо оплачував рахунки. Частина обладнання передана до обласної інфекційної лікарні у першу чергу, частково до 5-ї міської".

Також волонтери почали збирати гроші на захисні костюми для медиків. Їх планують пошити 250. Для цього необхідно 50 тисяч гривень.

Волонтерка "Полтавської волонтерської групи" Аліса Куценко каже: "Їх має бути дуже багато, бо на одну маніпуляцію йде один халат. Є підприємство полтавське, яке зібрало швачок. І вони готові робити ці халати за собівартістю. Це дуже гарна пропозиція. І є тканина, матеріал, який підходить. Ми консультувалися і точно знаємо, що він підходить. Він досить цупкий, жорсткий, якщо так торкатися. Він підходить. Наша задача яка? Матеріал є, просто закупити і зробити ці халати".

Від 31 березня гроші на це збирають на краудфандинговій платформі.

Аліса Куценко, волонтерка "Полтавської волонтерської групи"
Аліса Куценко, волонтерка "Полтавської волонтерської групи". Суспільне Полтава

Волонтерка "Полтавської волонтерської групи" Аліса Куценко говорить: "Сайт "Зміст" – це наша платформа. Знаходимо там "Збір коштів". Одразу перший проект "Збираємо на костюми для вас, тому що ви захищаєте нас". Є кнопочка "Підтримати". Натискаєте її, сума пожертви, будь-яка".

Аліна Красільнікова, волонтерка "Полтавської волонтерської групи"
Аліна Красільнікова, волонтерка "Полтавської волонтерської групи". Суспільне Полтава

Волонтерка "Полтавської волонтерської групи" Аліна Красільнікова говорить: "Ми працюємо над створенням спеціального додатку, за допомогою якого ми зможемо координувати цих волонтерів. У нас є кол-центр, де буде працювати оператор, який буде отримувати дзвінки від людей. Він буде вносити ці дані у певну програму. Також до них вносять адресу і номер телефону людини, які треба це доставити. На карті буде з’являтися помітка. І кожен волонтер зможе взяти на себе цю заявку".

засновники "Полтавської волонтерської групи"
засновники "Полтавської волонтерської групи". Суспільне Полтава

Волонтерів у групу шукали через Інтернет. Це для того, аби за необхідності вони могли купувати ліки та їжу для тих, хто не зможе це робити самостійно, – тобто для людей, яким за 60, та тих, хто перебуває на самоізоляції. Звертатися вони до волонтерів вони зможуть за телефоном.

Крім того, "Полтавська волонтерська група" проводить інформаційну кампанію у соцмережах.

На початок