Орбан сказав, що у росіян є план і війна в Україні закінчиться 9 травня — Папа Франциск

Орбан сказав, що у росіян є план і війна в Україні закінчиться 9 травня — Папа Франциск

Орбан сказав, що у росіян є план і війна в Україні закінчиться 9 травня — Папа Франциск
. Папа Римський Франциск. Скріншот: Суспільне

Папа Римський Франциск повідомив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів йому про плани Росії щодо завершення війни в Україні.

Про це понтифік сказав в інтерв'ю виданню Corriere Della Sera.

За словами Папи Франциска, у розмові з ним угорський прем'єр заявив, що війна в Україні нібито повинна закінчитися до 9 травня.

"Орбан, коли я з ним зустрівся, сказав мені, що у росіян є план, що все закінчиться 9 травня. Сподіваюся, це так.... Бо зараз це не просто Донбас, це Крим, це Одеса, це забирає в України чорноморський порт, от і все. Я песимістично налаштований, але ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити війну", — сказав понтифік.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Папа Римський Франциск готовий приїхати до Москви, проте Путін поки не погодився зустріти Понтифіка. Також Франциск назвав події в Україні схожими на геноцид в Руанді і закликав зупинити кровопролиття.
  • За два місяці війни Росії проти України Папа Римський Франциск тричі просив Путіна забезпечити гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з Маріуполя, але той відповідав, що не може гарантувати його безпеки.
  • Західні чиновники вважають, що президент Росії Володимир Путін може офіційно оголосити війну Україні 9 травня. Це дасть змогу повноцінно мобілізувати російські резервні сили під час спроби РФ завоювати східну та південну Україну.
  • За словами керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, Росія готується до оголошення мобілізації 9 травня.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 69. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок