До Запоріжжя "переїжджають" університети з тимчасово окупованих територій

До Запоріжжя "переїжджають" університети з тимчасово окупованих територій

До Запоріжжя "переїжджають" університети з тимчасово окупованих територій
. Фото: Суспільне Запоріжжя

Через тимчасову окупацію російськими збройними силами, до Запоріжжя перемістилися два вищих навчальних заклади із Мелітополя та Бердянська. Виші працюватимуть на базі Запорізького національного університету.

Про це 28 квітня повідомили на офіційному сайті ЗНУ із посиланням на відповідні накази Міністерства освіти і науки України.

Таврійський державний агротехнічний університет ім. Д. Моторного та Бердянський державний педагогічний університет працюватимуть на базі навчального корпусу №1 ЗНУ. Освітній процес вестимуть в онлайн-режимі. Обидва заклади працюватимуть у Запоріжжі до завершення дії воєнного стану.

Як повідомив у своєму відеозверненні мелітопольський міський голова Іван Федоров, перереєстрація також чекає на Мелітопольський державний педуніверситет :

"Таврійський агротехнологічний університет уже перереєстровано на підконтрольній Україні території й найближчим тижнем усі його співробітники отримають зарплати. Така ж процедура чекає і Мелітопольський державний педагогічний університет", — зазначив міський голова.

Що відомо

  • 27 квітня речник Сил оборони Запорізького краю Руслан Ткачук поінформував про те, що ректор Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького вступив у змову з окупантами. Він виконує організаційно-розпорядчі функції у самопроголошених "органах влади", веде пропаганду, виправдовуючи агресію РФ та намагається впровадити стандарти освіти держави-агресора у навчальному закладі.

Читайте також: Міський голова Мелітополя розповів, як завершиться навчальний рік в окупованому місті

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок