Міський голова Енергодара виконуватиме свої обов'язки дистанційно із Запоріжжя

Міський голова Енергодара виконуватиме свої обов'язки дистанційно із Запоріжжя

Міський голова Енергодара виконуватиме свої обов'язки дистанційно із Запоріжжя
. Facebook/Дмитро Орлов, міський голова Енергодара

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов разом зі своєю командою відтепер працюватиме у Запоріжжі з метою сталого функціонування легітимно обраної влади.

Про це 29 квітня повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Таке переміщення Дмитра Орлова у ЗОВА пояснюють випадками примусового зміщення місцевої влади на окупованих територіях. Із Запоріжжя голова громади зможе ефективніше керувати Енергодаром під час воєнного стану та приймати управлінські рішення на благо місцевих жителів.

"Наразі ми бачимо таку тенденцію, що окупанти починають витісняти та, примушуючи нашу владу, припиняти існування комунальних закладів, установ енергозабезпечення, життєзабезпечення. Ми на це піти не можемо, тому вжили заходів, щоб місто жило", — запевнив голова ЗОВА Олександр Старух.

Енергодар майже 2 місяці знаходиться під окупацією. За словами міського голови Енергодара, наразі здійснюється тиск на органи місцевого самоврядування, керівників комунальних підприємств та директорів шкіл: "Тиск посилюється з кожним днем".

Раніше Суспільне повідомляло про те, що Запорізька обласна прокуратура повідомила підозру в колабораційній діяльності депутату Енергодарської міської ради Андрієві Шевчику, який очолив незаконний орган влади в тимчасово окупованому росіянами місті.

Читайте також: В Енергодарі окупанти вдаються до рекету щодо місцевих підприємців

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок