За "нульовим" розмитненням через Волинську митницю ввезли понад п'ять тисяч авто

За "нульовим" розмитненням через Волинську митницю ввезли понад п'ять тисяч авто

За "нульовим" розмитненням через Волинську митницю ввезли понад п'ять тисяч авто
. Суспільне Волинь

З початку дії закону про безплатне розмитнення на час воєнного стану через митні пости на Волині оформили у вільний обіг більш як п'ять тисяч автомобілів на іноземній реєстрації. Про це Суспільному телефоном розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Оформляти документи на такі авто розпочали з 9 квітня.

Зі слів речниці, найбільше оформили легкових автомобілів – 4 799. Також водії ввезли 188 вантажних автомобілів, 29 причепів чи напівпричепів, 11 автобусів і шість мотоциклів.

Серед цих автомобілів 71 % виготовлені до 2010 року (понад 12 років), 22 % виготовлені впродовж 2010-2015 років, 7 % були виготовлені у 2016-2021 роках. Автівок 2022 року випуску оформили менше ніж 1 %.

Валентина Черниш додала: загалом водіям, які ввезли ці автомобілі через митні пости Волинської митниці, держава надала пільг зі скасування в'їзного мита, ПДВ і акцизного податку на понад 500 мільйонів гривень.

Що відомо

  • 5 квітня Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким на час воєнного стану увесь імпорт звільняється від сплати в'їзного мита, ПДВ і акцизного податку. Після завершення воєнного стану митні платежі за імпорт автомобілів доплачувати не потрібно, – роз'яснив начальник Волинської митниці Микола Татарчук.
  • Станом на 18 квітня найпопулярнішими марками автомобілів, які розмитнили за "нульовим" розмитнення, стали Volkswagen, Renault, Opel та Audi.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На початок