Німецький бундестаг проголосував за постачання важкого озброєння Україні

Німецький бундестаг проголосував за постачання важкого озброєння Україні

Німецький бундестаг проголосував за постачання важкого озброєння Україні
. AP

Німецький бундестаг переважною більшістю проголосував за постачання важкого озброєння Україні. Про це інформує Deutsche Welle.

Переважною більшістю у 586 голосів депутати закликали федеральний уряд ”продовжити і, по можливості, прискорити поставки необхідного обладнання в Україну, а також розширити поставки, включивши важке озброєння". Про це повідомляє Tagesspiegel. 100 депутатів проголосували проти, 7 утрималися.

Федеральний уряд також отримав підтримку всіх кроків, зроблених на даний момент, включаючи санкції проти Росії. Також йдеться про допомогу в розслідуванні військових злочинів і реструктуризацію інфраструктури Німеччини, щоб вона більше не залежала від російських енергоносіїв.

“Німецький Бундестаг найрішучіше засуджує жорстоку загарбницьку війну Росії проти України. Роблячи це, Росія відверто порушує міжнародне та гуманітарне право та намагається остаточно зруйнувати європейський мирний порядок”, — йдеться у заяві Бундестагу.

Читайте також: Зустріч 40-ка міністрів на базі "Рамштайн" — це перше засідання військової антипутінської коаліції — Клімкін

Після певних коливань і певної міжнародної критики уряд Німеччини у вівторок, 26 квітня, оголосив про поставку Україні важкої системи озброєння — зенітного танка Gepard, нагадує Tagesspiegel.

FlakPz Gepard – це зенітна самохідна установка, призначена для прикриття сухопутних військ та знищення повітряних цілей. Gepard оснащені двома 35-мм гарматами, кулеметом 7,62-мм MG-3 та двома радарами.

Що відомо

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 64. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок