Програма стерилізації в Черкасах: як допомагають тваринам переселенців

Програма стерилізації в Черкасах: як допомагають тваринам переселенців

Програма стерилізації в Черкасах: як допомагають тваринам переселенців
. Суспільне: Черкаси

У Черкасах безпритульних тварин та тих, яких господарям вдалося вивезти із окупованих територій, стерилізують безоплатно. Усе це проводять в межах програми стерилізації безпритульних котів та собак, яку розробила громадська організація "UAnimals", повідомила її співзасновниця Ольга Чевганюк.

Чернігівка Ілона свою собаку Боню забрала після стерилізації. Про те, що може безоплатно стерилізувати вихованця, дізналася з Інтернету.

"Це дуже важливо зараз. Всі зараз в такому становищі, а ця програма, нас дуже виручила, дуже дякуємо".

Коли тікали з рідного Чернігова, полишити улюбленицю не змогли. У Черкасах вже місяць, та відійти від пережитого ані вона, ані Боня досі не можуть.

"Боня все відчуває. От як потрібно було сидіти тихо, — вона і сиділа. Вона настільки була налякана, що взагалі не передати. Вона завжди така шустра, активна: і побігати, і пошуміти, а тут взагалі ні. Тихенько сиділа і чекала, що треба вивезти її".

Стерилізація тварин в Черкасах
Суспільне: Черкаси

За цією програмою працюють більше ніж тиждень. Вдалося допомогти вже кільком десяткам тварин, розповіла власниця ветклініки Ольга Абукаре.

"Ми домовляємося — на кожен день якусь кількість тварин ми зможемо зробити по цій програмі. І ми вже стерилізуємо тварину. Якщо хтось приходить в клініку, звертається — ми також перенаправляємо на цього волонтера, вона формує чергу і з нами домовляється".

Серед пацієнтів ветеринарного центру, які теж підпадають під програму, – тварини-безхатьки.

Що відомо

  • Ініціювала програму громадська організація "UAnimals". Черкаси стало першим містом, де реалізували цей проєкт. Далі планують його поширювати іншими містами України.
  • За даними "UAnimals", стерилізація безпритульних тварин — важлива задача, яка потребує вирішення. Одна пара собак та усі їхні нащадки впродовж 7 років можуть народити близько 84 000 собак, а одна пара котів за той самий час — 420 000 котів.
  • З початку війни "UAnimals" допомагають з евакуацією тварин та доставляють корм до притулків усіх міст України.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок