Армія РФ руйнує комунальні заклади в Попасній та вбиває місцевих жителів

Армія РФ руйнує комунальні заклади в Попасній та вбиває місцевих жителів

Армія РФ руйнує комунальні заклади в Попасній та вбиває місцевих жителів
. Луганщина 28 квітня, фото: facebook Сергія Гайдая

В Попасній російська армія руйнує усі комунальні заклади, школи, дитячі садочки, і продовжує вбивати жителів Попасної. Про це повідомив в ефірі телеканалу "Рада" голова Попаснянської військової адміністрації Микола Ханатов.

За його словами, головним завданням на сьогодні залишається завозити гуманітарну допомогу в Попасну, евакуювати місцеве населення, вивозити поранених та загиблих людей з міста, і надавати гуманітарну допомогу людям, які вже виїхали з Попасної в Бахмут і допомагати їм дістатися далі у безпечні регіони України.

"Це постійно відбувається під кулями, під уламками градів та іншої зброї. У нас сьогодні одна автівка на ремонті, на одній за кермом поїхав вчитель, на іншому власному бусі приїхала молода людина, яка також поїхала в Попасну. Поруч місцеві мешканці, вони показують дорогу. Було двоє хлопців, які сідали на свій бус і вивезли шістьох людей. Якщо б ви бачили, що це за люди, ви би пишалися ними. Це молоді люди по 20-30 років, класні, генофонд нашої країни, нашої держави і вони сьогодні сідають за кермо і реально ризикуючи життям їдуть в Попасну. Вони можуть там отримати каліцтва, загинути, а також потрапити у полон, але вони це роблять", — додав голова Попаснянської військової адміністрації.

Микола Ханатов розповів, що поки що неможливо доїхати у так звану "сіру зону", а там залишаються люди, але, якщо відправити перевізників за людьми, то з 99-% вірогідністю можна говорити, що вони не повернуться. За його словами, "сіра зона" в межах міста і саме там відбуваються бої — українські військові вже ведуть вуличні бої з солдатами РФ, тому просто можна попасти під кулі, також працює арта.

"Але ж ми не кидаємо цих людей, вони іноді виходять на зв’язок, ми їм кажемо, куди їм потрібно перейти пішки. Тому що, розумієте, коли бачать автобус — це одне питання, а коли виходять цивільні люди — це інше. Поки що вони звідти не вийшли, але ми дуже сподіваємося, що вони знайдуть в собі сили вийти. Вони не можуть. Їм так страшно, що вони не можуть вийти з укриттів. Приблизно це 100-150 людей. Але точно знати не можливо, бо хтось вже вийшов самостійно на територію України, а когось можуть забрати російські військові. Це також відбувається там", — наголосив голова адміністрації.

Що відомо

  • Російські військові наступають на Оріхове — Гайдай
  • На Донбасі українські військовослужбовці відбивають атаки російської армії, знищують техніку та російських військовослужбовців. Про це повідомляє штаб ООС.
  • У Сєвєродонецькій лікарні, внаслідок обстрілів армії РФ, пошкоджені три поверхи
  • На Луганщині загинули чотири людини за минулу добу
  • В Лисичанську, внаслідок обстрілів російських військових упродовж минулої доби 27 квітня, знищено 13 будинків. Про це повідомив у телеграм каналі голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
  • З великою ймовірністю світло та зв’язок в Гірському, що на Луганщині, не відновлять до кінця бойових дій. Про це повідомив у телеграм каналі голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
  • Війська РФ обстріляли лікарню у Сєвєродонецьку
  • Російські військові продовжують авіаудари та артобстріли по вільних містах Луганщини
  • У Сєвєродонецьку затримали мародерів
  • Росіяни поширюють новий фейк про "постановку ЗСУ" в Лисичанську
  • Військові РФ знущаються та ґвалтують жінок на захоплених територіях Луганщини — Гайдай

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок