США і Росія обмінялися полоненими

США і Росія обмінялися полоненими

США і Росія обмінялися полоненими
. Обмін полоненими між США і РФ, квітень 2022 р. Фото: скрін екрану з відео Reuters

На тлі війни в Україні США і Росія обмінялися полоненими. Про це повідомляє Reuters. Колишнього морського піхотинця США Тревора Ріда звільнили в обмін на російського льотчика Костянтина Ярошенка. Обмін відбувся в Туреччині.

Обмін не був частиною ширших дипломатичних переговорів і не змінює американський підхід до війни в Україні, заявили представники США.

У 2019 році у Росії Ріда визнали винним за те, що під час візиту до Москви п'яним він поставив під загрозу життя двох поліцейських. Сполучені Штати назвали суд над ним “театром абсурду”.

Російський льотчик Ярошенко, якому Байден пом’якшив вирок, був заарештований американським спецназом у Ліберії в 2010 році. Його засудили на 20 років за змову з метою контрабанди кокаїну в США. Росія запропонувала обмін полоненими для Ярошенка в липні 2019 року в обмін на звільнення будь-якого американця.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 64. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок