Росія нарощує темпи проведення наступальної операції — Генштаб

Росія нарощує темпи проведення наступальної операції — Генштаб

Росія нарощує темпи проведення наступальної операції — Генштаб
. Фото: Служба безпеки України

Росія нарощує темпи проведення наступальної операції. Практично на усіх напрямках російські окупанти здійснюють інтенсивний вогневий вплив. Найбільша активність спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у діяльності підрозділів російського війська не відзначено.

РФ намагається утримати резерви Збройних Сил України на Сіверському напрямку та не допустити їх переміщення до Східної операційної зони.

На Слобожанському напрямку угруповання російського війська продовжує завдавати ударів артилерією по Харкову.

Основні зусилля окупантів зосереджені на Ізюмському напрямку. Силами наявних підрозділів російські військові намагаються провести наступ у напрямках Сулигівка – Нова Дмитрівка та Андріївка – Велика Комишуваха.

Щоб посилити угруповання, що наступає, до міста Ізюм окупанти додатково перемістили підрозділи повітряно-десантних військ, а також до 500 одиниць техніки.

На Донецькому напрямку угруповання армії РФ продовжує активні дії на лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджені на оточенні угруповання військ Сил оборони.

На Лиманському напрямку військо РФ покращило тактичне положення, намагається розвинути наступ на населений пункт Лиман. Росіяни готуються форсувати річку Сіверський Донець.

На Сєвєродонецькому напрямку армія РФ веде наступ на населений пункт Оріхове.

На Авдіївському напрямку для захоплення Мар’їнки та Очеретиного російські військові здійснюють інтенсивний вогневий вплив.

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії окупанти ведуть наступ на напрямках Старомайорське – Велика Новосілка та Любимівка – Зелене Поле.

На Таврійському напрямку підрозділи РФ продовжують маневри, щоб ввести в оману та не допустити перекидання українських військ на інші напрямки.

Окупанти продовжують використання аеродрому Мелітополь для базування та польотів літаків штурмової авіації Су-25, ударних вертольотів Ка-52 та транспортно-бойових Мі-8.

На Південнобузькому напрямку угруповання РФ основні зусилля зосереджує на напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг.

Після штурму росіяни закріпилися в районі населеного пункту Таврійське. Намагаються крити вогнем позиції українських військ у районах населених пунктів Олександрівка і Нова Зоря. У районах населених пунктів Станіслав та Молодецьке нарощує підрозділи реактивної та ствольної артилерії.

Для коригування та оцінки результатів вогневого ураження армія РФ провела повітряну розвідку в районі населеного пункту Затока.

Війна — усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 64. Текстовий онлайн

"Спочатку РФ планувала окупацію всієї України. Зараз — 5-6 областей" — Чмут і Жданов про війну, зброю та Придністров'я

Зустріч 40-ка міністрів на базі "Рамштайн" — це перше засідання військової антипутінської коаліції — Клімкін

"Якщо ми не позбавимося русифікації, то за 10-30 років матимемо таку ж війну" — інтерв'ю з Даніловим

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок