ЗМІ: у травні в "ЛДНР" можуть провести "референдум" про приєднання до Росії

ЗМІ: у травні в "ЛДНР" можуть провести "референдум" про приєднання до Росії

ЗМІ
ЗМІ: у травні в "ЛДНР" можуть провести "референдум" про приєднання до Росії
. Вказівник направлення, фото: УНІАН

На травень 2022 року так звані "ЛДНР" планують організувати "референдуми" про входження до складу Росії. Точна дата проведення залежатиме від ситуації на полі бою — вона вже змістилася через поразки РФ на фронті.

Про це повідомляє видання "Медуза" з посиланням на трьох співробітників, наближених до адміністрації Путіна.

Імовірні дати "референдумів" — 14 і 15 травня, передбачається приєднання "ЛДНР" у межах усіх Донецької та Луганської областей. Джерела "Медузы" припускають, що в цей же час може відбутися "референдум" і в Херсонській області.

Читайте також: "Референдуму не буде в тому вигляді, як ми звикли". Політолог розповів про можливий розвиток подій у Херсоні

Співрозмовники видання зазначили, що "референдуми" спершу планувалися на кінець квітня, але були відтерміновані через невдачі РФ на фронті. Не виключено, що це ж може статися знову. Співробітники Кремля не підтримують приєднання "ЛДНР" до Росії, але кажуть, що таким є особисте бажання "вищого керівництва", тобто Путіна.

Перед тим стало відомо про зміну так званого куратора з питань "ЛДНР" у Кремлі. Замість Бориса Гризлова, призначеного раніше послом РФ у Білорусі, цими питаннями займатиметься перший заступник голови адміністрації Путіна Сергій Кириєнко.

На Кириєнка і керівника управління внутрішньої політики Кремля Андрія Яріна і буде покладене завдання провести "референдуми". Вони повинні підібрати "політтехнологів", які працюватимуть у "ЛДНР" і на окупованій Херсонщині.

Що відомо

  • У Херсоні окупанти друкують бюлетені для проведення "референдуму", уточнюють персональні дані громадян і не випускають людей, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 63. Текстовий онлайн

"Спочатку РФ планувала окупацію всієї України. Зараз — 5-6 областей" — Чмут і Жданов про війну, зброю та Придністров'я

Зустріч 40-ка міністрів на базі "Рамштайн" — це перше засідання військової антипутінської коаліції — Клімкін

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок