Депутатці, яка очолила окупаційну адміністрацію в Мелітополі, повідомили про підозру

Депутатці, яка очолила окупаційну адміністрацію в Мелітополі, повідомили про підозру

Депутатці, яка очолила окупаційну адміністрацію в Мелітополі, повідомили про підозру
. Галина Данильченко, фото: Фокус

Депутатці Мелітопольської міськради від фракції ОПЗЖ Галині Данильченко, яку російські окупанти представили як “виконуючу обов’язки міського голови”, правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це 27 квітня повідомили у пресслужбі ГУ Нацполіції у Запорізькій області.

Правоохоронці зібрали докази, щодо співпраці Данильченко з окупантами. Попередньо встановлено, що в тимчасово окупованому росіянами Мелітополі, після викрадення законно обраного міського голови Івана Федорова, одразу ж з’явилася новопризначена псевдокерівниця міста.

12 березня, в мережі Інтернет з’явилося відео, у якому жінка звернулася до жителів міста та мешканців Мелітопольського району із закликами “якомога швидше почати жити по-новому”. Вона запросила депутатів до співпраці з окупантами, анонсувавши створення так званого "Комітету народних обранців".

Наразі слідчі оголосили їй підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляло Суспільне, 13 березня щодо повідомлення Данільченко про підозру у державній зраді інформував Офіс генерального прокурора.

Читайте також: Самопроголошеному "мерові" Енергодара повідомили про підозру у колабораціонізмі

У Бердянську попередили про наслідки незаконного призначення нових "керівників" у відділі освіти

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок