На Херсонщині військові РФ тиснуть на сільгоспвиробників - депутат облради Хлань

На Херсонщині військові РФ тиснуть на сільгоспвиробників - депутат облради Хлань

На Херсонщині військові РФ тиснуть на сільгоспвиробників - депутат облради Хлань
. Фото: Укрінформ

Російські військові тиснуть на сільгоспвиробників Херсонської області.

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань в ефірі Суспільного.

"Якщо спочатку окупації військові РФ заходили на сільгосппідприємства, викрадали пальне, залишки сільгоспродукції, тоді згодом їх політика трошки змінилася, вони навпаки почали казати що всі підприємства мають працювати і переходити до посівної, але треба зазначити що на Херсонщині, були складнощі саме з посівним матеріалом, дизельним пальним для того щоб забезпечити посівну. Херсонщина є ризиковою зоною землеробства, тому у Херсоні доволі часто і доволі потужно використовують зрошення і саме зараз питання використання зрошення доволі гостро, тому що багато працівників сільгоспу не розуміють, як буде працювати сезон зрошення, які умови роботи будуть саме з насосним станціями", - розповів депутат обласної ради.

Також, за словами Сергія Хланя, російські військові спочатку розкрали товарні запаси і паливно-мастильні матеріали, згодом почали все що викрали пропонувати аграріям як свою допомогу, щоб люди виходили на посівную

"Дехто відмовляється від цього. Є ще випадки коли військові РФ віджимають підприємства цілком і повністю. Всі сподіваються що до жнив Херсонщина буде звільнена", - говорить Сергій Хлань.

Читайте також

  • Військові РФ потягами вивозять зерно з Херсонщини — омбудсменка Денісова

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок