Росія зазнає невдачі у війні проти України — Блінкен

Росія зазнає невдачі у війні проти України — Блінкен

Росія зазнає невдачі у війні проти України — Блінкен
. Міністр оборони США Ллойд Остін та державний секретар Ентоні Блінкен під час візиту в Україну, 24 квітня 2022 року. Джерело: Офіс президента України

Росія не може досягти поставлених цілей у війні проти України та зазнає невдачі у разі, якщо союзники постачатимуть Україні необхідне озброєння.

Про це під час пресконференції 25 квітня заявили державний секретар Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє Axios.

Як зазначає видання, після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві Ллойд Остін заявив, що Україна може виграти війну проти Росії, "якщо у них буде правильне обладнання, правильна підтримка", пообіцявши, що США зроблять усе від них залежне, щоб надати необхідну допомогу. Своєю чергою, Блінкен заявив, що Росія намагалася повністю підкорити Україну та позбавити її незалежності, наголосивши, що Кремлю не вдалося цього досягти.

"Ми не знаємо, як розвиватиметься решта цієї війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж Володимир Путін на сцені", — сказав держсекретар.

При цьому офіційні представники США повідомили журналістам, що Блінкен та Остін пообіцяли Зеленському понад 300 мільйонів доларів на військові потреби, а також схвалили продаж боєприпасів на 165 мільйонів доларів. Вони також заявили, що з цього тижня дипломати поступово почнуть повертатися в Україну з кінцевою метою знову відкрити посольство США в Києві.

Що відомо

Читайте також

Зеленський зустрівся з держсекретарем та міністром оборони США у Києві. Що відомо

Вторгнення Росії в Україну, день 61. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок