РФ хоче завозити підсанкційні товари шляхом "паралельного імпорту"

РФ хоче завозити підсанкційні товари шляхом "паралельного імпорту"

РФ хоче завозити підсанкційні товари шляхом "паралельного імпорту"
Прапор РФ. Getty Images

Росія готується використати механізм “паралельного імпорту” для ввезення підсанкційних товарів. Про це повідомляє “Интерфакс” з посиланням копію наказу з переліком товарів паралельного імпорту, підготовлений Мінпромторгом РФ.

Паралельний імпорт дозволяє ввозити в країну без дозволу правовласника товар, продаж якого розпочався в інших країнах світу. До переліку Мінпромторгу увійшло обладнання для різних галузей. Зокрема, йдеться про обладнання для видобутку корисних копалин, електроенергетики, залізничного та судноплавного транспорту, сільського господарства, лісопереробки.

Істотне місце у списку посідають автомобільні марки й матеріали, а також супутні товари: Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bentley, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover, GMC, Freightliner, Peterbilt, Kenworth, Mack. Йдеться також про двигуни і частини для них для Volvo, Hyundai, Nissan, Volkswagen. Є в переліку й шини Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone.

Паралельний імпорт планують дозволити й для смартфонів та техніки Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel. А також побутової техніки Electrolux, Miele, Siemens, Dyson, ігрових приставок X-Box, Play Station, Nintendo.

Щоправда, у міністерстві “Интерфаксу” не підтвердили справжність документа. Там відповіли, що зараз він перебуває на реєстрації в міністерстві юстиції.

Що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що план санкцій проти РФ, розроблений українськими і міжнародними експертами, передбачає, що Росія втратить можливість фінансувати війну проти України. Про це Зеленський сказав під час вечірнього звернення 20 квітня.
  • Американська компанія Johnson & Johnson наприкінці березня призупинила поставки своїх засобів особистої гігієни в Росію через "зростання масштабів гуманітарної кризи", спричинені війною РФ в Україні. Johnson & Johnson також подвоїла пожертвування на гуманітарні цілі для допомоги біженцям з України до 10 млн доларів.
  • Американський автомобільний концерн General Motors ухвалив рішення остаточно піти з російського ринку і вже направив дилерам відповідне сповіщення. Це перша така компанія, що вирішила полишити Росію, а не лише призупинити діяльність.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 60. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 2.0

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок