Росія оголосила про намір встановити повний контроль над Донбасом і півднем України. В ОП відреагували

Росія оголосила про намір встановити повний контроль над Донбасом і півднем України. В ОП відреагували

Важливо

Російське військове командування оголосило намір Кремля повністю встановити контроль над Луганською, Донецькою областями та півднем України для виходу на Придністров'я.

Про це заявив заступник командувача військами ЦВО (Центральний військовий округ) РФ Рустам Міннекаєв, передає федеральне агентство ТАСС.

"Контроль над півднем України дасть ЗС РФ ще один вихід у Придністров'ї, де помічаються факти утиску російськомовного населення", — сказав Міннекаєв.

Контроль над Донбасом, за його словами, дозволить РФ забезпечити сухопутний коридор до Криму: "Це дозволить також впливати на життєво важливі об'єкти українських [військових сил], чорноморські порти, через які здійснюються поставки сільськогосподарської, металургійної продукції в [інші] країни".

Реакція Офісу президента України

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак зазначив, що таким чином Росія озвучила свій план на другу фазу війни, але чимало планів росіян вже були зруйновані в Україні.

"Вони думають, що можуть захопити Донбас і південь України, розраховуючи на економічний тиск нашої держави. У нас є власні сценарії захисту України і хочу нагадати, що чимало планів Кремля вже були зруйновані роботою нашої армії та народу", — додав Єрмак.

Що відомо

  • За даними Генштабу втрати російських окупаційних військ у повномасштабній війні проти України сягнули 21 200 солдатів та 176 літаків.
  • За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова, загострення на лінії фронту на Сході ще не вказує на початок "останнього та рішучого бою" за Донбас.
  • 21 квітня радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Росії не вдається досягнути виконання жодної із поставлених військових задач, відтак політичне керівництво російського режиму передчасно звітує про "перемогу" у Маріуполі, уникаючи при цьому штурму території заводу "Азовсталь".

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 58. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок