"Був для всіх як батько", — побратими загиблого командира запорізької тероборони про те, яким його запам'ятали

"Був для всіх як батько", — побратими загиблого командира запорізької тероборони про те, яким його запам'ятали

"Був для всіх як батько", — побратими загиблого командира запорізької тероборони про те, яким його запам'ятали
. Фото з Facebook-сторінки Івана Мінченка

19 квітня стало відомо про смерть командира відділення Запорізької територіальної оборони Запоріжжя із позивним Барс.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив його побратим, військовослужбовець Іван Мінченко. Він оприлюднив допис з фото та прокоментував його так:

"Це останнє фото Барса, він загинув в цьому окопі цього ж дня зупиняючи ворожу колону з рпг-26. Ще раз, зупиняючи з хлопцями ворожу колону бронетехніки стрілецькою зброєю та рпг-26..."

Спогадами про старшого сержанта з кореспондентами Суспільного Запоріжжя поділилися його побратими.

Кожного хлопця виховував, як свою дитину...

Військовий із позивним "Тім" розповідає, що "Барс" пішов воювати із першого дня вторгнення Росії на територію України. Ще за радянських часів він був спецпризначенцем, тож ставши до служби на захист України, ділився досвідом із молодшими побратимами.

"Він для нас був як батько, тому що він старший. Наш підрозділ формувався з молодих хлопців, а він мав специфічний бойовий досвід. Ми його поважали за те, що він кожного хлопця виховував як свою дитину, у нього не було такого "я вмію, ти не вмієш". Він намагався кожного разу максимально поділитися своїми вміннями. Його знання багато хлопців врятували", — каже "Тім".

За його словами, "Барс" прагнув бути на передовій не для того, щоб демонструвати власні навички, а тому що хотів захистити недосвідчених військових. Побратими згадують чоловіка, як про порядну людину, яка постійно намагалася допомагати іншим.

"Був для всіх як батько". побратими загиблого "Барса", розповіли яким його запам'ятали
Фото: Суспільне Запоріжжя

До нього ставилися як до батька...

Військовослужбовець, на ім'я Павло був знайомий із "Барсом" близько 5 років, разом із ним проходив тренування в Теробороні та потоваришував. Чоловік зазначає, що до "Барса" можна було звернутися за допомогою чи порадою в будь-який час і той, якщо не знав рішення, то знаходив. Павло пригадує:

"Ніякої зарозумілості у нього не було. До нього ставилися як до батька. Він був таким що завжди плече підставить...Він і спорядженням ділився, у кого чого не вистачало, допомагав знайти. Як то кажуть, останній шматок хліба міг віддати, якщо треба. Дуже щира людина, один із найкращих, кого я знав за своє життя".

Незадовго до своєї загибелі, у спілкуванні з журналістами Суспільного, "Барс" розповів, що свого часу відмовився від кар'єри в радянській армії, проте вирішив використати військовий досвід, щоб захищати Україну. Це відео Суспільне Запоріжжя опублікувало 15 квітня — за кілька днів до того, як військовослужбовець отримав бойове завдання та не повернувся з нього.

Що відомо

  • 21 квітня наказом Міністра оборони України бійці інженерного підрозділу 110 Обр ТРО були нагороджені за особисту мужність та героїзм проявлену в збройній боротьбі за Незалежність та Свободу України з російськими окупантам.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок