Депутат Липецької сільради на Харківщині Вадим Кудіков підозрюється у держзраді

Депутат Липецької сільради на Харківщині Вадим Кудіков підозрюється у держзраді

Депутат Липецької сільради на Харківщині Вадим Кудіков підозрюється у держзраді
. Вадим Кудіков/Facebook

35-річний депутат Липецької сільської ради від "Слуги народу" Вадим Кудіков підозрюється у державній зраді. За даними правоохоронців, з 24 лютого він співпрацює з російськими окупантами та незаконно очолив "адміністрацію Липців".

Підозру 35-річному Кудікову підготували 21 квітня, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Кудіков ще на початку повномасштабної збройної агресії РФ зрадив Україні, пішов на співпрацю з окупантами та обійняв посаду так званого "голови адміністрації Липців". На цій "посаді" Кудіков надавав окупантам доступ до адмінбудівель Липців та Глибокого, розповідав військам загарбників про шляхи пересування територіями, здавав місцевих, які брали участь в АТО/ОО", — зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Хто такий Кудіков

До Липецької сільради депутат обрався від партії влади "Слуга народу". На червень 2021 року Кудіков був помічником-консультантом ексголови Харківської облради Артура Товмасяна, зазначає громадська організація "Харківський антикорупційний центр". За даними центру, Кудікова та Товмасяна об’єднують не тільки робочі, а й дружні стосунки, що підтверджується численними спільними фото.

Кудіков народився в селі Глибоке Харківського району, у минулому футболіст, воротар харківського "Металіста". Батько Кудікова Юрій тривалий час очолював Глибоцьку сільраду, є старостою 1 округу Липецької сільради, а рідний брад Максим був заступником начальника Липецького відділу Національної поліції Харківського району.

"Вадим Кудіков очолював сільськогосподарські підприємства на території громади та неодноразово звинувачувався у рейдерському захопленні майна. А Юрій Кудіков, батько Вадима, навіть деякий час перебував у розшуку", — повідомляє антикорупційний центр.

Державна зрада у воєнний час передбачає максимальне покарання — довічне ув’язнення.

Що відомо

  • З 56 територіальних громад Харківщини у тимчасовій окупації російських військ перебувають 22 громади. Зокрема, ЗСУ тимчасово не контролюють північний напрямок — Липці, Циркуни.
На початок