Українська армія на Харківщині знищила два російських винищувачі та безпілотник

Українська армія на Харківщині знищила два російських винищувачі та безпілотник

Доповнено
Українська армія на Харківщині знищила два російських винищувачі та безпілотник
. ФОТО: Ілюстративне

Збройні сили України знищили літаки російських окупантів у Харківській області.

"Сьогодні наші захисники знищили ще один ворожий літак Су-34. Російський винищувач ліквідували на Ізюмщині, де зараз тривають бої з окупантами", — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Доповнено о 15:50. Бомбардувальник збили бійці 93-ї ОМБр Холодний Яр, повідомила бригада у своєму Facebook.

"Його уразили радянським переносним зенітно-ракетного комплексу "Ігла". Літак впав на окуповану росіянами територію. Чи вижили пілоти окупаційних військ, наразі невідомо", — сказано в дописі.

Доповнено о 17:25. Окрім знищення Су-34, Повітряне командування "Схід" повідомляє про збиті Су-35 та безпілотник на Харківщині.

"Знешкодження повітряних цілей відбулося на висоті близько 6000 м в районі Ізюма", — сказано у повідомленні.

Що відомо

  • Су-34 — радянський/російський всепогодний, двомісний винищувач-бомбардувальник, повідомляє "Вікіпедія". Су-34 сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях в оперативній і тактичній глибині, а також для ураження повітряних цілей. Може розвивати швидкість до 1,9 тисяч км/год на висоті до 14,6 км.
  • 20 квітня російські військові 15 разів обстріляли Харківську область. Постраждали райони ХТЗ, Олексіївки, Салтівки. Активні бойові дії продовжуються на Ізюмському напрямку, де противник зазнав значних втрат серед живої сили та техніки.
  • 17 квітня радник керівника Офісу президента Олексій Аресотвич казав, що Збройні сили України проводять контрнаступ на північ та схід від Харкова, а також про те, що Збройні сили "почали цікаві рухи в районі Ізюма".
На початок