Російські окупанти знищили два ринки в Харкові — Терехов

Російські окупанти знищили два ринки в Харкові — Терехов

Російські окупанти знищили два ринки в Харкові — Терехов
. Харківська обласна прокуратура

Внаслідок російських обстрілів у ніч на 21 квітня у Харкові знищені два ринки, зафіксоване пряме влучення в житловий будинок.

Про це 21 квітня в ефірі національного марафону заявив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Ситуація напружена, бо вночі були дуже масовані обстріли. Два ринки знищені. Зараз рятувальники гасять там пожежі. Крім того, було пряме влучення ще в один житловий будинок", — сказав він.

Терехов розповів, що людей, які залишилися без житла, переміщують в дитячі садки, школи, будинки-інтернати. Загалом в місті залишаються близько 1 млн людей.

"Близько 30% евакуювалося з міста Харкова — це переважно люди похилого віку, жінки з дітьми. Інші знаходяться у місті Харкові", — сказав Терехов.

Житловий фонд Харкова знищений практично на 25%.

"Сьогодні рахувати збитки — невдячна справа, і ми розуміємо, скільки інфраструктурних об'єктів зруйновано. Ми розуміємо, що житловий фонд знищено практично на 25%. Інфраструктурні об'єкти також знищено", — розповів Терехов.

Гуманітарна ситуація, за його словами, є стабільною.

Що відомо

  • Вночі з 20 на 21 квітня в Московському районі сталися вісім пожеж внаслідок обстрілів з боку РФ. Горіли приватний будинок, квартири, автомобілі та ринок. Спалахнули три квартири у 16-поверховому будинку. Там виявили чотирьох людей, в тому числі дитину. Їх евакуювали. У Харківській області внаслідок російських обстрілів 20 квітня поранені п’ятеро людей. Загалом зафіксовано 15 ударів по області.
  • Британський архітектор і дизайнер Норман Фостер долучився до створення нового генерального плану Харкова, за яким відновлюватимуть місто після війни. Він уже створив план проєкту маніфесту міста, який ще буде коригуватися.
  • На 11 квітня, за даними Терехова, в Харкові внаслідок російських обстрілів зруйновано 1617 багатоквартирних будинків.
На початок