Через російські обстріли на Великдень у Харківській області введуть обмеження

Через російські обстріли на Великдень у Харківській області введуть обмеження

Через російські обстріли на Великдень у Харківській області введуть обмеження
. facebook.com/PomisnaKharkiv

На великодні свята на Харківщині діятимуть додаткові обмеження для безпеки жителів регіону.

Перелік обмежень оголосять орієнтовно 22 квітня, повідомив Суспільному голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Звичайно, ми зараз будемо напрацьовувати пакет обмежень. Вони матимуть, з одного боку, рекомендаційний характер. По деяких обмеженнях це буде імперативний характер, тобто їх дотримання буде обов'язковим. Ми зараз будемо радитися зі Збройними силами, і з Національною поліцією, і з мерією, будемо їх пропонувати", — заявив він.

За словами Синєгубова, великодні обмеження будуть схожими на ті, що застосовували під час пандемії COVID-19.

"Будемо опрацьовувати із священнослужителями щодо організації посвячення пасок, щоб люди не скупчувалися в одному місці. Бо ми знаємо, що ворог безпринципний, для нього немає ані релігійних свят, ані будь-яких інших подій, які б могли змусити його припинити вогонь, окрім наших Збройних сил", — сказав голова ХОВА.

Що відомо

  • 2 березня внаслідок обстрілів у Харкові пошкоджень зазнали три церкви Харківської єпархії Української православної церкви Московського патріархату: храм Жон-Мироносиць, Успенський собор, Університетський Антонієвський храм.
  • В умовах війни вірянам у прифронтових зонах не обов’язково відвідувати Всенічне богослужіння, натомість взяти участь у службі можна у недільний ранок або ж долучитися до неї онлайн, повідомив предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній.
На початок