В Україні обмежили використання супутникових терміналів Starlink. У чому причина

В Україні обмежили використання супутникових терміналів Starlink. У чому причина

В Україні обмежили використання супутникових терміналів Starlink. У чому причина
. Ілюстрація/Фото: Teslarati.com

Масове використання супутникового інтернету Starlink може частково впливати на роботу радіообладнання українських військових, тому цей сервіс тимчасово обмежений. Виняток становлять лише об'єкти критичної інфраструктури.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

"Ця проблема є тимчасовою і пов’язана з новизною техніки від SpaceX. Для зняття цих обмежень потрібно провести розрахунки та низку досліджень, які продемонструють, наскільки робота терміналів на частотах, які вони використовують, може вплинути на роботу інших користувачів", — сказано в повідомленні.

У Держспецзв'язку додають, що після підтвердження безпеки використання терміналів Starlink, вони можуть бути допущені до масового використання всіма охочими українцями.

Що відомо

  • 27 лютого Ілон Маск повідомив, що Україна отримає термінали для супутникової інтернет-мережі Starlink. 28 лютого перша партія станцій StarLink прибула до України. Згодом американський бізнесмен повідомив, що StarLink оновлюють програмне забезпечення для оптимальнішої роботи в Україні.
  • 14 квітня "Укрзалізниця" отримала 15 пристроїв для доступу до супутникового інтернету Starlink.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 55. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок