ДБР задокументувало злочини російських військових в Ірпені

ДБР задокументувало злочини російських військових в Ірпені

ДБР задокументувало злочини російських військових в Ірпені
. Христина Гаврилюк, Суспільне

Представники Державного бюро розслідувань оглянули місто Ірпінь на Київщині та офіційно задокументували злочини російської армії проти цивільного населення України.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Слідчі ДБР оглянули на Київщині близько 700 гектарів площі міста, зокрема зруйновані житлові будинки, лікарні, школи та дитячі садочки, а також 13 місць поховань містян.

Було виявлено та задокументовано факти використання проти цивільного населення Ірпеня протипіхотних мін, танкових снарядів та аеробалістичної ракети "Іскандер-М", що заборонено Женевською конвенцією.

"Жоден злочин не залишиться безкарним. Сьогодні ніхто у світі, крім самих винуватців трагедії, не сумнівається у тому, що людожерські вчинки в Ірпені, Бучі та в інших містах України вчинили саме російські військові. Але крім політичного, морального осуду має бути і жорстока юридична оцінка", — заявив Директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

Група слідчих ДБР продовжить роботу в Сумській області спільно з представниками Нацполіції України для подальшої фіксації воєнних злочинів, вчинених армією РФ.

Що відомо

  • Поліція зафіксувала факти вбивства росіянами 269 мирних мешканців Ірпеня.
  • 28 березня українські військові звільнили Ірпінь Київської області, але міський голова закликав мешканців поки не повертатись в місто через зачистку та міни.
  • З початку війни Росії проти України окупаційні війська намагалися дістатися столиці. Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель — у цих населених пунктах на південному заході Київської області протягом березня була найгірша ситуація.
  • 6 березня військові РФ обстріляли Ірпінь, попри евакуацію населення.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 55. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок