Російські окупанти обстріляли перинатальний центр у Харкові — вагітних евакуюють

Російські окупанти обстріляли перинатальний центр у Харкові — вагітних евакуюють

Доповнено
Російські окупанти обстріляли перинатальний центр у Харкові — вагітних евакуюють
. Харків, перинатальний центр. 21 березня. Фото: Суспільне/Олександра Новосел

17 квітня у Харкові російські військові обстріляли кілька лікарень, серед них і перинатальний центр.

Про це в телеефірі 18 квітня повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

"Вчора бомбардували околиці Харкова, потім — центральну частину міста, зруйновано кілька лікарень, перинатальний центр, зараз ми переводимо звідти жінок, які мають народжувати, в інші медзаклади", — сказав Терехов.

Доповнено 16:22. У міському перинатальному центрі повідомили, що на цей час усіх пацієнтів вже перевели в інші медзаклади, на їхній стан переїзд не вплинув. Зараз центр не працює.

"У нас тут проходять ремонти, ми закладаємо вікна", — розповіла керівниця медзакладу Світлана Караваєва.

Читайте також: "Хочу, щоб не гриміло, коли народжують": як працює під час війни перинатальний центр у Харкові

За словами Терехова, окупанти 18 квітня обстрілюють житлові масиви міста.

"Харків сьогодні піддається тотальним бомбардуванням. Бомблять в основному житлові райони, житлові масиви, там, де є скупчення людей. Я звернувся, щоб люди без потреби не виходили з бомбосховищ, станцій метро, укриттів, це дуже небезпечно. Сьогодні знову у нас є прильоти, є поранені, загиблі. Російський окупант знищує місто Харків тотальним бомбардуванням, знищує цивільних жителів", — каже мер.

Що відомо

  • Департамент цивільного захисту просить харків'ян протягом 18 квітня перебувати в укриттях навіть якщо не має повідомлення про повітряну тривогу через хаотичні обстріли міста.
  • Російські обстріли Харкова президент України Володимир Зеленський назвав "свідомим терором": за чотири дні внаслідок обстрілів загинули 18 людей, поранені — 106.
  • Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович звернувся до харків'ян з проханням "бути обережними" через постійні обстріли міста російськими військами.
На початок