На Сумщині українські військові повернули дівчинці телефон, який забрали окупанти

На Сумщині українські військові повернули дівчинці телефон, який забрали окупанти

На Сумщині українські військові повернули дівчинці телефон, який забрали окупанти
. Фото: Facebook/93 ОМБр Холодний яр

Військові 93 механізованої бригади "Холодний Яр" повернули мобільний телефон 10-річній дівчинці з Тростянця. Його у дитини 15 березня на блокпосту забрали росіяни, коли родина евакуювалася з окупованого міста. Про це 18 квітня написали на сторінці 93 бригади "Холодний Яр".

Розвідувальний підрозділ 93 бригади Холодний Яр проводив операцію на східному напрямку від Тростянця. У полон до українських військових потрапив механік-водій з Кантемирівської дивізії російських збройних сил. При затриманні у нього знайшли червоний мобільний телефон, а також павербанк зі стразами. Спочатку окупант брехав, що це його речі. У телефоні була сім-картка одного з російських операторів. І з цього телефону дзвонили до Росії. Та у списку контактів були й українські номери, підписані «татуся» та «мамуля». Коли холодноярці почали телефонувати на ці номери, виявилося, що телефон належить Іванці.

Як усе було згадує мама Іванки Олена: «15 березня ми виїхали усією родиною евакуаційним коридором з Тростянця, на той час окупованого. Стояли у колоні, на своїй машині "шестірочці", були перелякані, бо за місто йшли бої. Коли стояли у евакуаційній колоні, ідійшли військові РФ та сказали віддати усі телефони. Я відповіла, що у нас вони усі розряджені. До цього ми повидаляли з телефонів усі месенджери, щоб не надавати ворогу будь-яку інформацію. Коли виїжджали з міста, на блокпосту російські військові ходили з картонною коробкою та відбирали телефони в усіх, хто їхав з міста, погрожуючи розстрілом. Вони кричали та залякували нас. Казали, нібито ми їх знімаємо".

Каже, за три дні їм зателефонували з 93 бригади і розповіли про знахідку. Також питали, чи живі.

"Я була така схвильована, що з початку не повірила, думала, що це якісь жарти. Іванка дуже плакала через те, що забрали телефон. І хоча мій чоловік сказав хлопцям залишити телефон собі, вони все одно відправили його нам Новою поштою", - розповіла Олена.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок