США не хочуть повертати російським олігархам заморожені активи — Салліван

США не хочуть повертати російським олігархам заморожені активи — Салліван

США не хочуть повертати російським олігархам заморожені активи — Салліван
. Джейк Салліван Фото: AP

США не хочуть повертати російським олігархам активи, заморожені в межах санкцій за повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Про це сказав радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, передає Reuters.

За словами Саллівана, йдеться про яхти та інші активи пов'язаних з Путіним олігархів. Він пояснив, що президент США Джо Байден активно шукає шляхи, як можна не повертати заарештовані активи.

“Наша мета полягає у тому, щоб реалізувати їх із більшою користю”, — сказав Салліван. За його словами, США не хочуть просто потримати їх якийсь час, а потім повернути все назад.

Що відомо

  • США запровадили санкційні обмеження щодо найбільшої російської алмазодобувної компанії "Алроса" та 28 дочірніх підприємств АТ "Об’єднана суднобудівна корпорація".
  • Конгрес США ухвалив заборону на імпорт нафти й газу з Росії.
  • 6 квітня США запровадили новий пакет санкції проти Росії через убивства мирних людей військами РФ в Україні. Під санкції потрапили "Сбербанк", "Альфа-Банк", 42 “дочки” “Сбербанку” та шість “дочок” та п’ять суден “Альфа-банку”. А також родичі президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 51. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок