На Харківщині встановили карантинно-пропускні пункти

На Харківщині встановили карантинно-пропускні пункти

На Харківщині встановили карантинно-пропускні пункти
.

На адміністративних кордонах Харківської, Сумської та Полтавської областей організували 7 карантинно-пропускних пунктів за участі поліцейських, нацгвардійців, рятувальників, прикордонників і медиків.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, стаціонарні пости створені за рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для запобігання поширенню коронавірусу.

На Харківщині встановили карантинно-пропускні пункти
Фото поліції Харківщини.

Мобільні бригади перевірятимуть температуру у людей, які перетинають адмінкордон і мають ознаки хвороби, а також охоронятимуть порядок і безпеку руху, фіксуватимуть порушення.

"Огляд громадян проводиться виключно в транспортних засобах, на яких вони пересуваються. Визначено алгоритм спільних дій усіх задіяних на КПП служб. У разі виявлення осіб, температура тіла яких перевищує норму, але є не дуже високою, органи санітарно-епідеміологічної служби інформують про такий факт своїх колег. Вони організують за даним громадянином нагляд за місцем його перебування. Якщо ж температура тіла людини перевищує 38 градусів, на пост прибувають медики та госпіталізують хворого до медичного закладу", — інформує поліція.

Пости працюватимуть цілодобово. За даними відділу комунікації, поліцейські забезпечені засобами індивідуального захисту — медичними масками та гумовими рукавичками.

У Богодухові чергують нацгвардійці на броньовику, розповів Суспільному завідувач сектору оборонної роботи цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Богодухівської райдержадміністрації Микола Шепель.

"Функції контрольно-пропускного пункту — це перевірка транспортних засобів, людей, які в'їжджають з проведенням медичного огляду, з безконтактною термометрією і заповненням медико-санітарних декларацій та направлення на обстеження осіб з підозрою на ГРВІ. Зі сторони Сумської області в Богодухів", — сказав Шепель.

На Харківщині встановили карантинно-пропускні пункти

За рішенням уряду підприємства та організації, які здійснюють перевезення працівників до місця роботи та у зворотному напрямку, мають отримати погодження руху з Національною поліцією.

Подробиці — в токшоу "Про головне" на "Українському радіо Харків".

Автор: Роман Кривко

На початок