Уряд виділив 2,3 мільярда гривень на доступні кредити для бізнесу

Уряд виділив 2,3 мільярда гривень на доступні кредити для бізнесу

Уряд виділив 2,3 мільярда гривень на доступні кредити для бізнесу
. Денис Шмигаль/ Facebook

Кабінет міністрів виділив 2,3 мільярда гривень на програму доступних кредитів для бізнесу "5-7-9".

Про це на брифінгу повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, цю програму уряд переформатував. Тепер кожен підприємець може отримати кредит під 0% в розмірі до 60 мільйонів гривень. Відсотки перед банком сплачуватиме держава.

"Перезапуск та відновлення роботи бізнесу — необхідна умова стійкості нашої економіки, тому допомагаємо", — сказав Шмигаль.

Він також поінформував, що у межах державної програми релокації бізнесу на сьогодні вже понад 250 виробничих підприємств переміщені в інші області. З них 121 підприємство вже повністю функціонує на новому місці, інші — знаходяться в процесі переміщення. Ще 430 виробництв очікують своєї черги.

Окрім того, уряд ухвалив рішення про виділення 200 мільйонів гривень роботодавцям, які наймають працівників із числа вимушених переселенців. Йдеться про виплату 6,5 тисяч гривень за кожного нового працівника. За роз’ясненнями щодо отримання компенсації за працевлаштування перемішених осіб вже звернулись понад 5 тисяч роботодавців. Також очільник уряду повідомив, що в усіх областях, крім Луганської, почали посівну кампанію. Аграріям надали пільгове фінансування на суму 3,5 мільярда гривень.

"На сьогоднішньому засіданні уряду прийняли рішення щодо максимального спрощення реєстрації сільгосптехніки. Робимо це для того, аби посівна та роботи в полі ніде не зупинялися", — сказав Шмигаль.

Він додав, що ще 490 мільйонів гривень Кабмін виділив на відновлення дорожньої інфраструктури, зокрема на звільнених територіях України.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • На початку березня фізосіб-підприємців I та II груп повністю звільнили від сплати єдиного соціального внеску, а ФОПи III групи – від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до військових формувань.
  • 28 березня в Мінекономіки повідомили, що уряд розпочинає низку програм з підтримки вимушених переселенців, які залишили житло і втратили роботу через війну.
  • Уряд підготував програму спеціальної допомоги українцям, які втратили можливість працювати через війну.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День 48. Текстовий онлайн

Гроші аграріям та добровільні податки для ФОП. Шмигаль пояснив, як уряд підтримає бізнес

Ринок праці в умовах війни. Кого шукають роботодавці в Україні та що пропонують за кордоном

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок