На Вінниччині створили обласний гуманітарний штаб для обліку та перерозподілу допомоги

На Вінниччині створили обласний гуманітарний штаб для обліку та перерозподілу допомоги

На Вінниччині створили обласний гуманітарний штаб для обліку та перерозподілу допомоги
. Фото: Суспільне Вінниця

З початку повномаштабного вторгнення Росії в Україну на Вінниччину надходять гуманітарні вантажі з багатьох країн світу. Для обліку та перерозподілу цієї допомоги було створено обласний гуманітарний штаб. Про це повідомив її очільник Сергій Борзов.

Програмне забезпечення розробили фахівці Управління цифрової трансформації ОВА спільно з ІТ-спеціалістами – волонтерами.

Систему дозволяє вести детальний облік всіх потреб – проаналізувати, як за кожним з суб’єктом звернення, так і в розрізі окремих категорій продуктів. Усі заявки одразу отримують різний ступінь пріоритетності: потреби військових мають найвищій, а потреби громад Вінниччини на забезпечення біженців – мають вищий пріоритет, ніж звернення громад з інших регіонів.

"Відтепер це налагоджена системи обліку. Неузгодженість дій могла призвести до ситуації, коли хтось отримував багато, а хтось – мало", – зазначив Борзов.

Скільки біженців проживає на Вінниччині?

Станом на 7 квітня на Вінниччині проживає більше 70 тисяч біженців на постійній основі, ще кілька тисяч – щоденно ночують в громадах області по дорозі в західні регіони чи закордон.

Крім того, на Вінниччині надають медичну допомогу пораненим та забезпечують продуктами мешканців Києва та Київської області, зазначив Борзов.

Куди звертатись, щоб допомогти?

Перелік потреб у гуманітарній допомозі розміщений на офіційному сайті обласної військової адміністрації. Будь-хто з волонтерів, представників міжнародних організацій чи просто бажаючих може переглянути зведену потребу та визначити, чим саме може допомогти.

Запропонувати свою допомогу можна за телефоном Гуманітарного штабу Вінницької обласної військової адміністрації +38-093-110-43-81

Допомогу можна передати або на гуманітарний склад, або самостійно передати за призначенням.

На початок