Історії одеситів з коронавірусом: діагноз зі ЗМІ та ліки за 17 тисяч

Історії одеситів з коронавірусом: діагноз зі ЗМІ та ліки за 17 тисяч

Історії одеситів з коронавірусом: діагноз зі ЗМІ та ліки за 17 тисяч
. відкритих джерел

Станом на першу половину 27 березня підтверджено 5 випадків захворонювання на коронавірус в Одесі. Серед осіб, тест яких показав позитивний результат на Covid-19, Максим Головкін. Суспільне поспілкувалося з чоловіком, якого називають "нульовим пацієнтом" в Одесі.

Максим Головкін прилетів з Лос-Анджелесу через Нью-Йорк до Відня, а потім до Києва. Зі столиці до Одеси дістався автівкою родича. За словами чоловіка, дорогою йому стало недобре, почало тягнути правий бік ребер та спину.

"Звернувшись до інфекційної лікарні, мені зробили знімок, який показав, що в мене правостороння пневмонія. Лікарі сказали, що я можу лікуватись у них або вдома, на мій розсуд. На той час, тестів у них не було. Я поїхав за місто додому, до родича. Я там залишався на самокарантині, не бачив родину, нікого, крім нього", – розповів Суспільному Максим Головкін.

За словами Максима, 14 березня йому зателефонував лікар інфекційної лікарні та сказав, що можна зробити тест на грип А та В, а також здати мазок на коронавірус. Він це зробив, тест на грип А та В виявився негативним. Він вирішив повернутися додому, отримавши рекомендації по лікуванню.

18 березня чоловікові зателефонували та сказали, що прибув експрестест на коронавірус. Йому та його родичу зробили тест, який показав негативний результат та видали довідки, зазначив Максим. Після цього він повернувся додому.

"До мене приїхали епідеміологи 25 березня та дали мені цей документ про самоізоляцію, а також всім, хто в мене був вдома. До цього я підписував у загальній книжці у лікарні, де люди мають підписати те, що вони відмовляються від госпіталізації. Я написав, що я відмовився від ушпиталення. Писали (в ЗМІ - ред.), що я ходжу містом, гуляю. Я не гуляв, громадським транспортом не користуюсь, в мене є власне авто. Я був увесь час вдома", - розказав Максим.

За його словами, спочатку лікарі дали один результат, 18 березня, який показав негативний результат. 25 березня, через тиждень, тест вже показав позитивну реакцію.

"Як на мене, це абсурдно, що аналіз роблять 12 днів, коли за цей час молоді люди можуть перенести хворобу легше, а старші, за цей час, можуть померти, і їм навіть діагноз цей не будуть ставити", - поділився Максим.

Також він відкинув звинувачення в порушенні режиму самоізоляції та заявив, що може надати відео з камер спостереження, які встановлені на будинку. На своїй сторінці в Instagram пізніше він уточнив, що дізнався про свій діагноз зі ЗМІ, співставивши свій рік народження та місце перебування.

Зараз Максим перебуває вдома та чекає на наступний тест на коронавірус.

Лікування за 17 тисяч

Шахін Асадов прилетів з Берліна до Києва 16 березня. Як повідомив чоловік на своїй сторінці в Facebook, після перельоту в нього та інших пасажирів виміряли температуру та випустили з аеропорту. Дружина чоловіка телефонувала на "гарячу лінію" та до служби "швидкої" аби повідомити про те, що чоловік повертається з Берліна.

"17 березня в мене різко піднялась температура - 38.5. Ми викликали "швидку", яка приїхала та мене госпіталізували до інфекційної лікарні", – розповів Шахін Асадов.

Чоловікові зробили експрестест, який показав негативний результат та наступного дня відпустили додому.

"Знаходячись вдома в мене знову почалось підвищення температури. І я вирішив сам прийти до лікарні, де дізнався, що мій тест виявився позитивним", – пояснив Шахін Асадов.

За словами чоловіка, на ліки, які йому порекомендували в лікарні, він витратив близько 17 тисяч гривень.

Що відомо

На початок